Joan Pau II, gran comunicador

Maria Salip Calvo (Girona)

Joan Pau II va ser un gran comunicador i transmissor de valors, va arribar als joves, traient el millor de cada un, el seu missatge autèntic de l´evangeli, va obrir els cors de joves assedegats de veritat, la que ens fa lliures de la dependència d´alcohol, drogues, poder, possessions i del sexe sense amor. Va ésser i és un gran referent moral. Però hi ha molts joves desorientats, sense cap referent moral vàlid; idiotitzats per les drogues, l´alcohol i el sexe-genitalitat que reben d´un govern incapaç de donar treball, però sí píndoles postcoitals i ara avortament lliure i gratuït a qualsevol edat. Sempre hi ha botxins de la societat disposats a eliminar fetus, el preu d´una vida humana oscil·la entre els 360 i 1.700 euros, segons els mesos d´embaràs i tipus d´anestèsia. Però en canvi retallen coses bàsiques de la sanitat i l´ensenyament. Aquesta nova llei cruel, injusta, que tants diners ens costa, és una incongruència més d´una classe política cada vegada més allunyada del poble, que equival als nobles medievals que tenien tots els privilegis, tot el poder i el poble cada vegada més oprimit.

Un gran equip, una gran afició!

Soledad Artero Lopez. (Bordils)

Aquest cap de setmana s´han disputat a Girona les fases finals d´Ascens a Divisió d´Honor Plata d´hand­bol. El meu equip, el Club Handbol Bordils, va superar a Gijón la primera fase, i aquest 14 i 15 de maig hem jugat la final. No ha estat possible guanyar, però ho han donat tot, com l´afició. Potser tindrem una altra oportunitat una altra temporada, és igual, per a mi sou els millors, amb respecte, educació, generositat... amb els rivals, i amb els que no ho són, i aneu on aneu diran quin gran equip i quina gran afició i des d´aquí una abraçada i continueu així, com l´afició, perquè aquests valors no es guanyen en uns partits, es porten al cor. Us ho vol recordar i felicitar un número 8 de l´afició del racó.

Els cosits del PSC

Tony fernández masferrer. (Girona)

Veient el programa Àgora de TV3 dedicat a les candidatures gironines, Pia Bosch va fer referència al treball fet pel PSC a Girona cosint els barris de la ciutat per fer una Girona més gran i més cohesidonada.

Això és veritat per a Fontajau, Germans Sàbat i Taialà. Aquests barris estan ben cosits a la ciutat per mitjà de ponts i carrils bici i no queden d´esquena a la ciutat. Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert del Pla també estan cosits amb el passeig d´Olot, els passos per sota les vies, etc... Però què han fet amb el sector Onyar Est Jo puc explicar què ha fet el PSC. Fa uns anys es podia transitar des del sector Est fins a la vall de Sant Daniel per un camí de terra. Aquest camí el grup de govern de l´Ajuntament l´ha deixat perdre, ni tan sols s´ha mantingut com a ruta verda i s´ha perdut la unió de la vall amb el cementiri nou.

Hi havia un altre camí de terra accessible amb cotxe que unia les Pedreres «Pirulí» al barri de Font de la Pólvora i el Govern de l´Ajuntament l´ha barrat. Així com el camí des de Vila-roja al cementiri nou.

Bé, per altra banda tenim la unió entre el riu Onyar i el Parc Tecnològic. El Parc Tecnològic està ben cosit a la ciutat tan pel costat de la Universitat com en direcció Palau, però cap al sector Est només hi ha una passera feta pels nostres avis amb taulons, i no pel PSC.

Per a mi, s´ha cosit per un cantó i per l´altre s´ha fet un estrip.

TVE

F. Xavier Roca Font. (Girona)

Avui es fa la celebració popular del títol de Lliga per part del Barça, i els que no som a Barcelona n´hem de fer el seguiment per TV, però com sempre des de l´estat que ens cobra els impostos, i que serveixen per poder fer una televisió pública sense publicitat, resulta que no fan aquesta transmissió (i els aficionats del Barça que no viuen de la na­ció catalana i no poden veure TV3, què han de fer?). Per a més inri, el canal estatal a la mateixa hora fa un minireportatge de la gent que dimecres va fer la cele­bra­ció a Canaletes i que va tenir un comportament no gaire adequat. Realment és vergonyós i ja seria hora que entre tots féssim un esforç per aconseguir que fóssim independents i no haguéssim de suportar l´opressió del país veí.

Li havia de dir

M. àngels Alsina i Bosch (Bescanó.)

Aquesta carta és per expressar la meva admiració per un col·laborador del Diari de Girona, el més antic de tots, el periodista ja jubilat Emili Casademont i Comas. Tots els articles que publica em resulten interessantíssims. Sempre n´he après alguna cosa que no sabia.

Tracta temes molt diversos, referits sovint a personatges -alguns d´ells, importants- que ha conegut al llarg de la seva vida, com Salvador Dalí, els Vayreda, dels quals és familiar, llegendes de sants o de personatges il·lustres, l´origen de frases fetes, rodolins o refranys, etc. S´hi reflecteix, en tots ells, una cultura extensíssima. Sé que ha publicat diversos llibres, com el titulat L´home d´Els Cent Homes, Aproximació a la vida i obra de Josep Fontbernat, un músic i polític, per cert, del meu poble, Bescanó. Sovint, quan miro el Diari de Girona vaig directament a la seva secció tot i que, malauradament, no hi escriu cada dia. Tots aquests articles els té recopilats en el bloc http://emi­li­ca­sade­mont.blogs­pot.com, bloc que recomano a tothom. Seria molt interessant que publiqués tots aquests articles en un llibre. Espero que ho faci ben aviat.

Gràcies, Sr. Emili, per delectar-nos i instruir-nos d´una manera tan amena. Espero continuar llegint-lo durant molts anys. Fruir de la seva saviesa és tot un plaer.

El camí de ronda de Calonge-Platja d´Aro

Emili Riera Calvet. (Castell d´aro)

Fins ara, de manera precària, es podia passar pel camí de ronda. Pel Diari de Girona ens hem assabentat que han tancat totalment i radical el camí de ronda, que és el millor paisatge que podem oferir als nostres turistes. Els dos camins de ronda de Platja d´Aro són dues grans llotges, obertes a tothom per gaudir del teatre del mar.

Les tres associacions locals que estan disposades a reobrir-lo poden comptar amb mi, el meu Barreiros, i els pics, pales i tràmecs que tinc. Suggereixo a aquestes entitats que obrin un centre de reclutament, que segur que els sorprendrà l´èxit que tindran, i si les necessiten encara guardo les faus, forques i dalles dels avantpassats, per anar a visitar «amigablement» els irresponsables responsables de les administracions que tenen la culpa d´aquest disbarat al llarg de dos anys, sense que responsablement hagin donat la millor solució possible.

Estem cansats que cremin els diners que posem a les seves mans amb parides monumentals i siguin incapaços de conservar i millorar el molt que tenim.

Carta a la Sra. Àngela Ferrer Mató

Joan Enric Carreras. (Bellcaire d´empordà)

Gràcies, sra. Àngela Ferrer Mató. Moltes gràcies per dir tan ben dit el «recadet» que ha enviat al PSC (l´última lletra voldria dir Catalunya, ara la podem canviar per «cagats»). Gràcies una vegada més, les coses es poden dir de moltes maneres, però tan clares i diàfanes, no. La comparació amb Viriat ha estat perfeta... Ha fet bé d´explicar el que va passar amb els «traïdors»... però llàstima, la història es repeteix. La meva felicitació personal.