segons El País, Josep M. Matas, president de CDC a l'Osona, coordinador general de la Diputació de Barcelona i anterior secretari general de l'ACM (Associació Catalana de Municipis de CiU), era i és propietari d'una empresa que tenia, pràcticament, un sol client: l'ACM, sostinguda amb fons de la conselleria de Governació, els nostres impostos.

És bonic. Com a Secretari contractava proveïdors. Quins? Una empresa creada amb altres patriotes de CDC i que es quedà el 2005. Fa la feina? No. Sols factura. O sigui, contracta empreses que fan la feina, s'hi posa pel mig i una cosa que costa 500 passa a costar-ne 8.000. Com el miracle dels pans i dels peixos. Amb aquest petit marge, l'empresa ja s'ha comprat dos pisos.

Salvador Esteve, alcalde de Martorell, president d'ACM primer i de la Diputació de Barcelona ara, que el sostingué a la Secretaria general de l'ACM i l'ha fet coordinador general de la Diputació hauria de respondre una pregunta: "No en sabia res o ho sabia tot?". Si no en sabia res, hauria de plegar per idiota de solemnitat. Si ho sabia, s'ha d'explicar. Per exemple, els beneficis, una vegada comprats els pisos, on i a qui anaven? Per què acceptà aquestes pràctiques? Tenen elaborat algun pla de saqueig específic per a la Diputació de Barcelona?"

Sobre el saqueig del Palau de la Música, el president Mas no ha fet res més que proveir l'aixopluc dels presumptes corruptes. D'aquest cas, Mas, emparat pels informatius de TV3, La Vanguardia -fins i tot a la Diputació de Girona li han fet pagar un anunci a la 8- i la resta de patufets molt catalans, intentarà esmunyir-se i no donar la cara. Com sempre. És impossible que no sàpiga a qui posa al capdavant de la Diputació més potent d'Espanya. Com és que no l'avergonyeix parlar d'austeritat i de responsabilitat rodejat d'aquesta gent? O ell n'és el cap?