Cap a on anem?

M. Carmen Blanco Álvarez. Bescanó.

Cada vegada que veig la televisió i la meva vida ràpidament rodolant cap avall, la meva ira augmenta dia a dia en veure les injustícis que s´estan produint en aquest país, i dir «fem l´amor i no la guerra» quasi no té cabuda en el meu pensament.

Cada vegada que veig com ens apugen el salari un miserable 0,50% i els impostos molt més, em pregunto: què hem de fer? Ja estic tipa que ens diguin que paciència, que hem d´aguantar, però tots ho fem realment en la mateixa mesura? Quan penso el que aquesta classe política cobren, el Sr. Mas 144.000 €, els conselllers més de 100.000 €, o Rajoy 80.000 i els ministress si fa o no fa, i despeses pagades, si nosaltres hem de viure amb 1.000 € (els que encara treballen), hem de pagar un 60% només de lloguer, els 400 € restant són per a coses bàsiques, i tenint en compte que d´aquí a uns mesos ni atur, que el dret a la vivenda, menjar, sanitat (que ens l´estan desmantellant) cada dia més cares, i no li posen sostre, i de nou més retallades per la via directa, només tinc ganas de dir als ciutadans que passeu necessitats, indignats, gent vinguda a menys, que ens han tret el nostre benestar, i molts drets, que hem tardat a aconseguir 100 anys, i els hem perdut en un no res, no hauríem de fer alguna cosa més que protestar?

Tot plegat em fa pensar que ens volen doblegar perquè no aixequem el cap , i que només hi hagi rics i pobres, que sobra massa gent en aquest món i sembla que la gran depressió ens està començant a fuetejar; i que quan ja no tinguem ni tan sols pa per menjar, que no ens diguin: «Si no tienen pan, que coman bizcocho» (com va dir M. Antonieta en la revolució francesa) perquè potser hi haurà una altra memòria històrica.

Entre (bancs) i sindicats...

joan enric carreras mercader. Bellcaire d´Empordà.

Suposo que el títol diu bastant... Suposo que sabeu a què es dediquen, a més dels seus amics els polítics, que són amics perquè els necessiten, a uns perquè els donin diners i als altres perquè facin el «pallasso».

Quan dic entrebancs és perquè si necessites quelcom per tirar endavant el petit negoci (?) familiar, doncs no cal demanar-los res, perquè només augmenten els «entrebancs»...

Si t´arriba un rebut, i tens un petit descobert, provocat moltes vegades per ells mateixos, atès que potser t´han carregat «despeses de manteniment (?)» doncs el tornen, i així anem fent la roda, i ells tan amples, perquè malgrat la crisi, encara tenen beneficis, menys però en tenen... I dels sindicats, què voleu que us digui, una colla de pallassos!, són pitjor els «democràtics» que no els «verticals» d´en Franco, aquells no feien teatre, eren una pantomima, però aquests han fet plegar un munt d´empreses i molts treballadors estan a l´atur per la seva culpa, si haguessin de viure de la quota dels seus «associats» faria dies que no hi serien...

Per què penseu que la Seguretat Social cobra la quota obrera als empresaris? Perquè si la cobressin directament als treballadors, tampoc la cobrarien... ara tornaran a fer alguna cercavila amb les seves disfresses, com si fos carnaval... I res, si l´empresa de torn no pot tirar endavant, doncs ja poden predicar, que tancaran com molts ja hem fet... I després volen que tinguem emprenedors a la família per tirar endavant el petit negoci? Qu penseu que els vull cap mal als meus fills? Que intentin lluitar sí que els ho dic, però cal buscar nous horitzons, més llunyars, però més segurs perquè tinguin un bon futur i puguin ser feliços, aquí no el tindran pas... hauria de canviar molt la cosa... fins a la propera.

Comissions bancàries

F. Xavier Roca Font. GIRONA.

Les caixes i bancs es queixen de les «pèrdues» (jo en diria menys guanys), encara que m´agradaria que algun responsable bancari em contestés un parell de preguntes: com pot ser que jo faci una transferència bancària via Internet i em cobrin unes comissions totalment abusives, quan la feina la faig jo. I com pot ser que jo faci una transferència bancària entre entitats diferents i al meu compte bancari l´import d´aquesta quedi descomptat a l´instant i resulta que al receptor fins passats dos o tres dies no té els diners. On són, durant aquest temps? Qui en treu benefici? I a sobre a mi m´han cobrat la corresponent comissió.