Al plenari de l´Ajuntament de Blanes

joana vidal riera. blanes.

Rebin tots vostès el nostre agraïment per aprovar la petició dels treballadors/es municipals, de donar el cost de la vaga a la conservació de la piscina de l´escola Ventijol. Potser seria bo, també, obrir un compte on es poguessin fer donatius particulars per aquesta finalitat. Moltíssimes gràcies a tots, de ben que segur en Jordi, d´allà on sigui, també els ho agrairà.

Sense llibertat d´expressió a Sant Feliu de Pallerols

àngels armengou. regidora grup isom.

En un petit municipi de la Garrotxa que es diu Sant Feliu de Pallerols (1.350 habitants), l´equip de govern de l´Ajuntament encara no s´ha assabentat que la dictadura del general Franco va acabar el 1975 o que la Inquisició ho va fer molt abans, el 1834.

Dic això perquè en l´últim Ple Municipal, celebrat el 28 de març, l´alcalde (amb la vènia dels seus 4 regidors) va manifestar que les preguntes que els regidors de l´oposició tinguessin per fer, les realitzessin i serien contestades en el Ple següent, és a dir, al cap de dos mesos (finals de maig).

No acabo de tenir clar si és que l´Alcalde no domina els temes i, per tant, no es veu amb cor de contestar allò que se li pot demanar o si és que té por del que l´oposició pugui plantejar. Això voldria dir que les coses no estan tan ben assentades com haurien d´estar.

Potser caldria que els habitants d´aquest municipi es plantegessin, d´una vegada per totes, a qui voten i per què el voten. I l´equip de govern deixaria que aquelles persones, que també han estat triades democràticament a les urnes tinguessin la llibertat d´expressió que el temps actual demanda.

Una iniciativa amb èxit

Maria Àngels Pagès Calvet. Ventalló.

No tot és negatiu en les nostres empreses, n´hi ha que malgrat la gran crisi que estem patint estan resistint molt bé. Aquest és el cas de la cooperativa La Fageda de Santa Pau de La Garrotxa. L´any passat va facturar 15 milions d´euros. No solament va bé des del punt de vista econòmic, sinó que va bé des del punt de vista social. La Fageda dóna feina a unes tres-centes persones, la majoria amb discapacitats intel·lectuals o malalties mentals. Quan es fan les coses ben fetes s´obtenen resultats. Tercer fabricant de iogurts de Catalunya. Tota la seva gamma de productes làctics es venen a la major part d´establiments comercials del nostre país. El seu repte és continuar fent-los millor. Un projecte nou és treure al mercat aquest any una secció de melmelades i conserves amb productes de l´horta.

Després d´uns dies de protestes tan intenses i d´unes prediccions tan catastròfiques és gratificant conèixer realitats com aquesta. Hi ha molta gent que treballa amb honradesa i responsabilitat i amb un objectiu clar de millorar la vida de les persones amb més dificultat.

Fa pocs dies va celebrar el trentè aniversari, treballadors, amics i seguidors de la marca La Fageda es van reunir a la seu de la cooperativa. L´acte va comptar amb l´enlairament del nou globus de l´empresa, Vol de coloms, amb el logotip de la marca. Una festa ben merescuda pels seus 30 anys d´èxit. Cristóbal Colon, primer promotor del projecte, va destacar que l´empresa té previst a la tardor treure al mercat un conte infantil amb la història de la cooperativa.

No tenen vergonya

marius toy i bohigas. girona.

No són els coloms, no són els eixams, no és cap altre animaló, no senyor, ara és la façana que és lletja.

Finalment van esbrinar qui era el propietari de la casa del carrer d´Avall d´Anglès de número ja conegut, i després de posar-se una medalla tot el barri al veure com era bonic i ufanós en un reportge televisiu i constatar la mala imatge, demacrada, que mostrava, en la seva opinió, la casa ja coneguda, van decidir que li havien de fer una rentada d´imatge, això sí, amb la pertinent multa si no es realitza en el termini fixat.

Senyors meus, hi ha moltes cases en pitjor estat i que donen molt més mala imatge.