o sé qui va tenir la idea de celebrar a Barcelona la reunió del Banc Central Europeu (BCE) el proper 3 de maig. Deu ser un geni de la política, un alienígena o el Felip Puig. Anem a pams. Potser va ser un alienígena que ha aterrat fa poc a Catalunya, i a més s'ha pres substàncies estranyes d'aquests que enterboleixen la raó. Va aterrar a Rasquera?

Resulta que ara visitarà la nostra estimada nació un ésser anomenat Mario Draghi, que va ser vicepresident de Goldman Sachs International, i va assessorar Kostas Karamanlis el cap del govern de dretes grec, de com ocultar el deute públic del país juntament amb una altra coneguda ONG, Standard & Poor's. Abans del llenguatge políticament correcte, d'aquestes operacions d'enginyeria financera en dèiem estafa monumental. Quins temps aquells en què les paraules servien per entendre'ns! Quan dels lladres en dèiem lladres i dels delinqüents, delinqüents, ara no, ara en diem "mercats". Aquest presumpte banquer ara ha decidit donar diners públics -sí, teus i meus- de forma il·limitada als bancs per aquesta forma escanyar i extorsionar els governs -és a dir, a tu i a mi-.

Però potser qui ha tingut la idea de portar aquesta reunió del BCE a Barcelona no ha estat un habitant de la lluna drogat sinó Felip Puig. M'he assabentat que està dissenyant una gran i innovadora estratègia policíaca. El referent és la reunió del Club Bilderberg que es va celebrar a Sitges el juny de 2010 on va fracassar totalment el conseller Saura, que mai serà prou criticat. Resulta que tindran els culpables de la crisi tots reunits, mai tan poca gent havia fet tant de mal: aturats que se suïciden, velletes a qui treuen les pensions, gent que es mor de malalties curables, gent sense cases, empreses viables enfonsades pels bancs, etc., etc. Algú em pot explicar per què Itàlia, que té el doble de deute públic, té una prima de risc menor? Perquè Mario Monti va ser assessor de Goldman Sachs? Els sospitosos habituals italians sí que son de fiar?

Des d'aquell dia no hi ha hagut una nova oportunitat d'actuar. De bona font m'han comentat que hi ha una estratègia de CDC d'acabar amb els neoliberals -alerta Mas-Colell, van a per tu- quan s'han adonat que el neoliberalisme està contra la sobirania nacional catalana. Luis De Guindos va ser conseller assessor per Europa de Lehman Brothers fins a la seva fallida el 2008. Un bon currículum, forma part d'un govern que diu que els mercats manen acabar amb l'autonomia de Catalunya.

Felip Puig ha rebut una ordre estricta: Puig detingui'ls!

La nació catalana està a amenaçada. El món sencer en agraïment reconeixerà automàticament l'Estat català, abans del 2014.