els arguments del PP per justificar que els immigrants en situació irregular hagin de pagar-se una assegurança per tenir cobertura mèdica pública són falsos, demagògics. Diu el PP que si els espanyols han de pagar impostos i càrregues afegides, per què no han de pagar els immigrants, que ningú no ha cridat? Una quota -710 € l'any els menors de 65 anys i 1.864, els majors- que molts espanyols tampoc no poden pagar, gràcies a la reforma laboral, les retallades, la distribució del cost de la crisi, etc.

La realitat és que les aportacions dels emigrants a l'economia espanyola han estat fonamentals en els darrers anys, i han contribuït decisivament a mantenir la seguretat social; que molts d'aquests immigrants que ara quedaran desemparats han estat cotitzant a la SS fins que han perdut la feina i, de rebot, la legalitat. A banda de pagar també impostos indirectes. Tercer, perquè és fals que siguin el col·lectiu amb més cost mèdic. Ans al contrari, no causen baixa laboral per no perdre la feina (els anys 2004 i 2005, la població assistida va créixer un 3,2% i els costos, un 22%).

I, parlant de demagògia, podríem dir que mentre estiguem compensant els bancs a base de descompensar el poble; mentre sigui el poble l'únic que assumeix el cost d'una crisi que no ha creat; mentre no es dicti un decret-llei que faci pagar més els més poderosos en lloc de facilitar-los més l'enriquiment, ja n'hi ha prou de castigar els més dèbils.

Presumíem d'una sanitat de primera qualitat, universal i gratuïta. Ja no és ni de primera qualitat, ni universal, ni gratuïta. Com hem denunciat a bastament, és un procés en marxa per privatizar la sanitat. Se'ls veu massa el llautó.