Des que Mariano Rajoy no hi és, perquè se n'anà de vacances, la situació econòmica millora: la prima de risc, la borsa, la febre especulativa de Bankia... Treu el cap un dia per Mallorca i anuncia, en un to al qual sols li faltava afegir que amb 400 euros no es llancessin al vici i al fornici, que, més o menys, es mantindrà l'ajut als aturats de llarga duració. Torna a desaparèixer, i encara millor! La cotització borsària puja com la llet a una partera. Quan no hi són, tot rutlla i, sobretot, hi ha la immensa felicitat de no sentir-los piular.

Hom esperaria que a Catalunya passés igual amb en Mas messing... Sembla que no. El Govern, de vacances, però continua arruïnant el país: Generalitat, ajuntaments, serveis socials i ciutadans. Es diu que Mas Colell explica que retallarà en tres-cents euros sou de mestres, mossos i bombers. L'Ortega s'exhibeix de presidenta i anuncia ERE a tort i a dret. Un incendi mortífer i molt pitjor que el d'Horta de Sant Joan arrasa l'Empordà, i la culpa és a) dels fumadors i b) del comú dels ciutadans. Per tant, aquest cap de setmana, castigats sense sortir a bosc.

Poder-nos castigar sense sortir de casa quan neva o fa calor, ens temem molt que dóna a Felip Puig unes sensacions tan satisfactòries com fàcils de descriure. Bé, si al final no hi ha cap incendi, fantàstic. Sols sigui perquè el mà trencada de l'alcalde de Figueres -tot un encant- no torni a tenir la barra de voler-se finançar amb la desgràcia aliena.

Res rutlla llevat de la propaganda i la preparació de la Diada per la independència sobiranista pactada fiscalment que van a tot drap i estesos.

En fi, ja no sé si malament, fatal o tal dia farà un any. Al final, són els que trià la gent i el altres partits s'esforcen amb delit perquè, si s'avancen eleccions i no volem votar CiU, ens quedem a casa. O anem a caçar bolets (pagant la taxa, està clar).