L'especialitat d'Espanya és el joc brut contra Catalunya. El diari nacionalista espanyol, i socialista -que tot va junt-, "El País" del dia 23.12.12 confirma aquest joc brut d'Espanya envers Catalunya. De fet, el diari ha descobert la sopa d'all. I no publica aquesta informació per cap amor sobtat per la democràcia o per Catalunya -que no el té-, sinó per un atac de banyes en relació a "El Mundo", que ocupa l'atenció de l'opinió de Madrid.

El joc brut d'Espanya es basa en un procés intens i extens d'intoxicació -ja que ara no poden utilitzar l'exèrcit- que, com a pràctica habitual de l'Estat, existeix des del segle XVI. Hi ajuden molts intel·lectuals, acadèmics, escriptors, cineastes, gent de teatre i de l'espectacle, que denigren Catalunya i els catalans també des d'aquell segle. Només cal recordar Quevedo, que va escriure, entre altres floritures dedicades a Catalunya, "el catalán, cuando nace, es un ladrón de tres manos". Fan servir -fins i tot avant la lettre- les tècniques de Sèrbia i de l'Alemanya nazi per ridiculitzar i denigrar l'"ene?mic", fer boicots als seus productes, propagar mentides, insultar els que parlen català dient que són "paletos", "aldeanos", "garrulos" i un conjunt de paraules denigratòries que només la llengua espanyola posseeix amb tanta generositat. Per postres, quan escrivim aquestes coses, objectivament constatables, alguns castellans que fan de forces d'ocupació ho consideren una "ofensa"! L'autèntica ofensa -a tot un poble, i als demòcrates ?espa?nyols, que n'hi ha- són aquestes pràctiques, així com la de les invasions, assassinats de Presidents de la Generalitat, dictadures, divisió del territori en dos (Tractat dels Pirineus), intent d'extermini de la llengua i altres pràctiques criminals a què Espanya ens ha sotmès.

Aquest joc brut es basa en informacions falses, muntatges policials al marge de la llei (ells que diuen que cal aplicar la llei, en relació al Referèndum!), infiltracions doloses als Mossos d'Esquadra, i el més greu, segons el diari espanyol -i no ho diem nosaltres- és que el Ministerio del Interior ni ho sanciona, ni ho desaprova ni ho controla. Aquestes manifestacions repugnants han crescut exponencialment arran de la manifestació multitudinària i transversal de l'11 de setembre. S'han mantingut, han augmentat i augmenten després de les darreres eleccions i després del pacte de govern entre CIU i ERC. "El País" parla, en efecte, de l'elaboració d'informes sense proves que són filtrats als mitjans especialitzats en l'odi a Catalunya, o de l'anomenada caverna mediàtica.