L'alcalde de Girona ha declarat que no vol una televisió municipal. Fantàstic! Ningú l'obliga a tenir-ne cap. Pot renunciar a la freqüència adjudicada a Girona de quan es repartien com caramels a la Cavalcada de Reis i de les que la majoria de municipis, amb bon criteri, ha decidit prescindir. Per tant, no té cap necessitat de donar a Televisió de Girona, propietat d'un antic alcalde i senador de CDC, 150.000 euros dels nostres impostos - més del 25% del seu pressupost - per prestar "serveis informatius" a la ciutat.

Tant Diari de Girona, com TVGi o ElPatufetAvui faciliten, entre altres coses, informació a qui els llegeix o escolta. Viuen - o haurien de viure - de la curiositat que despertin als ciutadans per saber què ha passat i dels que volen aprofitar aquestes plataformes per oferir els seus productes o serveis. Si no volen informar sobre Girona, allà ells i allà qui els compri. Si no se'n surten econòmicament, han de fer com qualsevol empresa que no cobreixi despeses: canviar o tancar. I no passarà absolutament res. Si Girona necessita una televisió o un nou diari, ja hi haurà qui l'ofereixi. D'això se'n diu mercat i llibertat d'empresa.

Curiós com volen introduir el mercat, el benefici, en els serveis públics bàsics com la sanitat o l'aigua, que es venen a canvi de no se sap ben bé què, i com engreixen empreses de serveis que haurien d'estar sotmeses al mercat, com diaris i televisions, convertits en servils aduladors, propagandistes i adoctrinadors.

El senyor alcalde sap que la propaganda que compra - perquè pagar pel que diu, és reconèixer que no desperta interès - no serveix a la ciutat ni als ciutadans. En el millor dels casos, per fer-se publicitat ell i el seu govern - que ja em dirà per què, en els temps que corren, l'hem de pagar els ciutadans! - i mantenir una empresa d'un ?com?pany de partit.