Privatització

al Brugulat

Carla Ferrer Muñoz. BANYOLES.

Ahir, dia de 9 de maig, hi havia convocada una vaga a nivell de professors alumnes i pares de l'educació pública, una vaga per aconseguir reivindicar-nos per aturar la LOMCE (llei orgànica per millorar la qualitat educativa), ja que apuja els problemes de l'educació, privatitza l'ensenyament i segrega l'alumnat.

Els alumnes de l'institut Josep Brugulat de Banyoles volíem sumar-nos a la protesta contra la política educativa que se'ns està impostant però des del nostre equip directiu ens ho han prohibit. Segons les normes del nostre institut, hem de presentar un acte exposant els motius pels quals volem sumar-nos a la vaga amb 48 hores d'antelació al dia assignat a aquesta; convocant una junta de delegats, vam presentar aquest acte el dimarts, que no ha sigut acceptat. Tot i que alguns alumnes s'han presentat al despatx de la nostra directora per demanar explicacions, la seva resposta ha sigut: "Els alumnes no us heu sabut organitzar", al·legant que tot alumne que faltés tal dia tindria una falta no justificada i una incidència.

Des del Brugulat, els alumnes fem un crit de protesta no tan sols cap al Govern sinó també cap a l'equip directiu del nostre institut, ja que a causa d'aquesta privatització molts no vàrem poder acudir a la manifestació organitzada a Girona.

Moltes gràcies, treballadors

del Trueta

Jessica Vilca. GIRONA.

Durant un període de temps considerable he estat en mans d'un gran equip de professionals del servei de medicina interna i infecciosos de l'Hospital Josep Trueta. El tractament ha estat un xic dur, a causa de les complicacions i efectes secundaris que el meu inusual organisme va presentar, malgrat això, el resultat ha estat efectiu.

El motiu d'aquesta petita carta és agrair a tot l'equip de la 8B (metges, metgesses, infermers, infermeres, auxiliars, zeladors) que ens heu atès a l'Alexandra i a mi. Gràcies per l'excel·lent tracte mèdic i personal que vam rebre. Mil gràcies per haver contribuït al nostre benestar amb la professionalitat, dedicació, qualitat humana amb què ens heu tractat, escoltat i cuidat.

Voldria fer una especial referència al Dr. Àngel Vinyes-Miralpeix i donar-li les gràcies per totes les coses bones que fa pels seus pacients, pel seu tracte humà, grau d'implicació, dedicació, excel·lència i per ser l'àngel de la guarda d'una peculiar malalta de la 8B. Crec que quan estàs malalt necessites un tractament adequat per curar-te però també necessites que algú t'escolti i/o sigui empàtic amb tu, afortunadament això ho vaig tenir en tot moment, ja que el personal sanitari sempre va estar a l'altura de les circumstàncies. Així mateix aprofito l'ocasió per donar les gràcies a la meva família, amics, amigues, companyes de feina i a tota la gent que s'ha interessat per la meva salut, per tot l'amor, l'empatia i suport rebut. Un milió de gràcies!

Sobre el turisme d'hores

Carles Mallart. GIRONA.

El dia 8 anava allà a "la lleona" i un grup de turistes russos em paren i fan una pregunta. Com que tenia un parell d'hores de coll amb una visita concertada, vaig demanar permís per acompanyar-los a la ruta que estaven fent pel Barri Vell. M'agrada fer-ho i no és la primera vegada, és una forma d'aprendre turisme de ciutat, reaccions, mancances, posibilitats, allò que fas unes preguntes, d'on veniu? Eren de diverses ciutats de la Rússia profunda, em diuen que estan allotjats en un hotel dels voltants de Barcelona, que vaig deduir que era Rubí. Em varen dir: "el mar és molt lluny", i que venien d'excursió a Girona. Ah, doncs molt bé, i què tal, good, good, total, la visita monumental de Girona va durar uns 20 minuts, i després 40 minuts de compres al c/ Força, tots sortiren plens de bosses de souvenirs, regalets.

Bé, i aquí no s'acaba la cosa, el xofer i la guia varen recular a recollir "l'anguila", oi que m'entenen? i discreparen amb el de la botiga, total, un espectacle sense rubor; serà tan lícit com vulguin però la imatge "patètica", una hora per venir de Barcelona, una hora global d'estada a la ciutat i una hora per retornar a Barcelona, suats, molls. Li pregunto a la guia "vostè és guia oficial" i em respon, "què és això?" Ah. Sense comentaris.

Això és el turisme que ens convé? Evidentment que no, si busquéssim un símil amb el turisme de borratxera, en el fons no van gaire lluny. La ciutat i la seva gent ens mereixem una altra cosa, no hem de deixar avançar aquesta línia de treball, no és bo i degrada la personalitat turística de Girona. Afortunadament vaig apendre una lliçó del que no s'ha de fer.

Els guies oficials de la ciutat, que és un col·lectiu d'uns 50 professionals, haurien d'intervenir en l'assumpte i evitar tant com fos possible aquest tipus d'actuacions. Com a col·lectiu poden. Estimem Girona. Passió per Girona.

Embaràs i esport

david arboix i arús. BANYOLES.

Llegeixo amb curiositat que la pràctica de l'esport durant l'embaràs és molt beneficiosa per al ritme cardíac del nadó. Un bon exercici físic durant la gestació possiblita després un part més agradable per a l'infant, ja que augmenta la seva freqüència de batecs.

Un altre detall més que la ciència ens aporta i que ens permet veure que la criatura dins del ventre de la mare ja es considera un pacient que cal tenir en compte.