Pot ser que quan comencin a llegir aquest article, s'imaginin que parlo d'un establiment hoteler ubicat a Lloret de Mar; no és ni una cosa ni l'altra. Comentaré el que trobo més interessant d'un complex turístic de luxe, que és a tocar de la platja de Fenals, i que pot allotjar unes 175 persones. Des de la seva inauguració el 2005, sempre havia estat obert tot l'any, però aquest hivern ha estat tancat perquè els clients catalans i espanyols noten la recessió econòmica. Ara ja fa un mes que van obrir per aquesta temporada d'estiu i estan optimistes pel que fa al turisme rus, nord-americà, etc., que vénen sobretot per la platja que tenen tan a prop. Als russos també els atrau que disposin d'una comunitat russa, i això fa que el considerin un indret privilegiat.

Hi ha el "Bany de la Princesa Hindú", amb aigua salada i calenta, que poden utilitzar totes les persones que s'allotgen allà i que té un glamur indescriptible. Diposen de 85 estances, d'uns 70 m2, amb terrassa, amb vista al mar o al jardí que hi ha a la planta baixa. Hi ha també la núm. 163, que és especial: És la gran suite, que quasi podríem dir que resumeix tot el que pot trobar un client a l'Alva Park, a més de la privacitat de la seva clientela. Les persones que s'allotgen allà solen visitar Tossa de Mar, Platja d'Aro, Barcelona i la ciutat de Girona, que els agrada moltíssim. Fins i tot, un nord-americà va preguntar a un guia que els acompanyava pel barri monumental, si aquest va construir-se per filmar-hi una película. Una altra cosa curiosa és que la majoria no saben que es troben tan a prop de la frontera francesa.

El 40% de la clientela són repetidors i l'altra 60% s'hi allotgen per primera vegada. La seva estada sol ser d'entre una setmana -que quasi és el mínim- i tres setmanes; tot i que hi ha clients que hi passen només un cap de setmana. La seva clientela fa molts elogis de les comoditats que hi troben, que no els ofereixen en altres llocs, com és el confort absolut que hi gaudeixen. La cuina del seu restaurant A flor d'aigua, a la planta baixa del complex turístic que els comentem, ofereix especialitats catalanes i espanyoles de gran qualitat, però no els agrada servir una paella, perquè els turistes ja poden menjar-ne en molts altres llocs.

A totes les habitacions hi ha un estri metàl·lic, petit -que no és gens fàcil descriure'l- que molts clients els pregunten per què serveix. La resposta és fàcil però hi ha infinitat de turistes que ho pregunten: és perqué les senyores sàpiguen sempre on poden penjar-hi els anells i/o els braçalets.