Declarem que no existeix en Dret Internacional cap norma que prohibeixi les declaracions unilaterals d'independència. Declarem que quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d'un Estat i la voluntat democràtica, preval aquesta segona, i declarem que en una societat democràtica, a diferència d'una dictadura, no és la Llei la que determina la voluntat del ciutadans, sinó que és aquesta la que crea i modifica quan sigui necessari, la legalitat vigent." Aquesta Declaració atribuïda al Tribunal Internacional dels Drets Humans de la Haia (que, per tant, és apòcrifa), segons sembla que barrejada amb una declaració del Col·legi d'Advocats, no obstant, hauria de ser, hipotèticament, una declaració d'intencions sobre el procés sobiranista.

Però els nacionalistes espanyols, el PP, els PSOE, C's, UPyD i el PSC -quines companyies, aquest partit, esdevingut un "mamporrero" del neofalangisme!,- intel·lectuals i, periodistes, opinadors i tota casta de personatges públics espanyols exhibeixen, com la cançó de l'enfadós el "no", ja que, segons ells, la consulta, o sigui, poder votar, que és la màxima expressió de la democràcia, és "il·legal". Com va dir molt bé el President Mas a Alícia Sanchez Camacho, responent a la seva croada de mentides, si haguéssim de fer cas de la legalitat, les dones no podrien votar i encara existiria l'esclavitud -que per cert, Espanya, el país més cruel que deu haver existit a la capa de la terra, va ser l'últim país a abolir-. I encara existiria el franquisme, si els demòcrates, i principalment els catalans i els bascos -a la majoria d'espanyols ja els estava força bé- no ens hi haguéssim oposat. Espanya i els partits unionistes demostren que no són democràtics en oposar-se, simplement, al dret dels catalans -manifestat per més d'un 80% de la població de Catalunya- a poder decidir el seu futur, sigui quin sigui.

Mireu en quines bases se sustenta la nostra "pertinença" a Espanya, que tan exhibeixen: "Tocándome el dominio absoluto de los referides Reynos de Aragon y Valencia... se añade ahora la del justo derecho de conquista que de ellos han hecho últimamente mis Armas... he juzgado por conveniente... de reducir todos mis Reynos de España a la uniformidad de unes mismas leyes, usos, costumbre y Tribunales, gobernándose igualment ?todos por las leyes de Castilla..." (Felip V, 29 de juny de 1707). El Decret de Nova Planta ho va reblar, promovent la ?discriminació econòmica- Cadastre i la persecució de la llengua i l'abolició de les innstitucions pròpies. Aquest és l'autèntic origen d'aquest malson anomenat Espanya.