Benvolguts Reis d'Orient: un any més, plens d'il·lusió, esperem la vostra vinguda i els vostres regals, en la nit més meravellosa de l'any. Enguany voldria demanar-vos uns paquets ben grans de solidaritat, per tal d'acabar amb la fam al món, amb la despesa militar i amb els exèrcits.

Porteu-nos unes caixes ben grosses de fraternitat i de pau, per posar fi a les guerres, la violència, el terrorisme.

Porteu-nos també el desig de viure en harmonia amb la natura, per aprendre a respectar el medi ambient.

Deixeu als nostres balcons unes caixes de sentit comú, perquè les religions mai més no enfrontin els homes i les dones, sinó que siguin espais de solidaritat i de fraternitat.

Doneu-nos als cristians una manera nova de viure, fonamentada en la fidelitat a l'Evangeli, sense additius, conservants, ni colorants.

Porteu als governs el desig de la pau, basada en el respecte, la justícia i la solidaritat, sobretot per als més desvalguts del nostre món.

Porteu als polítics valencians l'amor per la nostra llengua, perquè sigui estimada i respectada, i així, els nostres xiquets i xiquetes puguin estudiar en valencià, sense haver de patir cap mena de discriminació.

Porteu als governs dels pobles el respecte per totes les llengües minoritàries, perquè siguin valorades, protegides i respectades com un patrimoni de la humanitat.

Porteu-nos també el desig de lluitar contra la violència masclista i la fi de la discriminació de les dones.

Porteu-nos una sanitat per a tothom i treball per als investigadors, perquè puguin acabar amb el càncer, la sida, l'Alzheimer i el Parkinson.

Deixeu-nos unes caixes ben grans de justícia, per acabar amb l'esclavitud, la prostitució, la xenofòbia i el racisme, l'abús de poder i l'explotació de les dones i dels infants.

Porteu-nos el sentit de la fraternitat, perquè els països rics ja no s'aprofitaven més del països pobres, sinó que hi hagi un corrent de solidaritat que ajudi els pobles del Tercer Món a eixir de la pobresa i de la marginació.

Porteu-nos unes caixes ben grans d'honradesa i de rectitud, que acabi amb el frau, la corrupció, la mentida i l'abús dels mercats financers sobre els més dèbils de la societat.

Porteu-nos uns paquets ben grans d'il·lusió i de responsabilitat, per tal que la gent en atur pugui trobar feina i així els joves valencians ja no hagin d'emigrar per buscar-ne.

Deixeu als nostres balcons unes caixes de llibertat, perquè les nacions sense estat puguin decidir lliurement el seu futur, sense pressions ni amenaces per part dels estats més poderosos.

Porteu-nos el sentit de la fraternitat, perquè cap persona no sigui desnonada de sa casa i tothom, en moments de dificultats, pugui trobar ajuda i comprensió.

Porteu-nos finalment, la il·lusió per treballar per una banca ètica i unes finances amb rostre humà, que no asfixiïn els més dèbils de la nostra societat, sinó que els ajudin a eixir de les dificultats.

I també l'obertura de RTVV i dels repetidors de TV3, perquè els valencians puguem eixamplar la llibertat d'expressió!