L'anomenen el gran estadista desconegut. A Brussel·les, se'n va al Consell Europeu i els de seguretat el retenen a la porta. Als Estats Units, se'n va a trobar-se amb Obama i la premsa ianqui no li dedica ni un breu.

Si algú encara tenia dubtes de la insubstancialitat de Mariano Rajoy, se li devien esvair després de l'entrevista amb Gloria Lomana. Quin dispendi de minuts en prime time per no dir res!É El resum en titulars? "Tinc uns ministres tan bastards i tan valents que són l'enveja d'en Tarantino". "La Infanta és molt més bona noia del que es pensa el jutge Castro". "Si en Mas vol els Fons de Liquidesa Sobiranista, ja em farà ell la trucada".

Rajoy és un president de sèrie zeta. Si hagués fet cine, l'home hauria desbancat Ed Wood, aquell director que, quan no sabia què dir, et ficava al mig del film algun tros d'un documental estrambòtic. Si durant l'entrevista Lomana ens hagués passat una estampida de búfals, o la inauguració d'un pantà del No-Do, la figura plasmàtica del president hauria agafat un cert relleu.

Ed Wood va passar a la història amb Pla 9 des de l'espai exterior, on relatava els esforços ridículs d'uns extraterrestres per conquerir-nos, ressuscitant cadàvers a tort i a dret. Rajoy li vol seguir les passes amb el seu "Pla caspós per Catalunya", exhumant unes lleis i uns decrets trets dels nínxols i els mausoleus del Valle de los Caídos, mentre pretén impedir-nos la realització de la consulta.

És un guió ple de forats i poc original. Només pot triomfar als Razzies del 2014.