Les vergonyes

del Sr. Marigó

Josep Ridaura. blanes.

En relació a les declaracions que el Sr. Marigó va fer als mitjans de comunicació aprofitant la notícia publicada en aquest diari sobre el sobrecost de 10 milions d´euros de la Ciutat Esportiva de Blanes, voldria manifestar el següent:

Que l´imputat alcalde Marigó hau­rà d´explicar per què volia canviar la ubicació del crematori del lloc on havien decidit totes les for­ces polítiques en el POUM i passar-lo a davant de l´hospital Comarcal€ I per què es va reunir en secret amb el directiu de Mèmora a un Restaurant entre Blanes i Llo­ret €

Que no pot oblidar quan diu entre bastidors les seves falses ironies (ara ja el coneix tothom) que una part important de la seva famí­lia està col·locada a l´Ajuntament de Blanes (curiós no??).

Que quan diu que l´hoquei ha cobrat 54.000 €/any és absolutament fals, ja que el club va renunciar al 20% d´aquesta quantitat i per tant ha cobrat una mitjana de 45.100 € /any per jugar a Europa i a la lliga regular espanyola... Tots els clubs que ens envolten de la comar­ca cobren una mitjana de 46.000 €, i algun sense jugar a Europa.

No deixa de ser curiós quan diu que tot és una represàlia per no haver renovat el conveni de l´hoquei, nosaltres ja sabíem que acabava aquest any i el que no sabíem i ara sí que sabem és que l´imputat de l´alcal­de de Blanes Sr. Marigó va fer conveni el 2006 a l´Escola de Música privada del Col·legi Santa Maria quan la dona de l´alcalde Marigó era secretària, i després vocal de la junta directiva d´aquesta escola, i al mateix temps estava teballant al departament d´Hisenda de Blanes on es fiscalitzaven els comprovants del compte justificatiu de l´hoquei i no així els de la música que en aquell mandat no presentava cap compte justificatiu.

L´única entitat de Blanes que tenia conveni era l´Escola privada de música d´aquest Col·legi, que rebia 40.000 euros per any per 4 anys i renovables (ho han tingut dos mandats), mentre això passava altres entitats havíem d´estar sotmesos a subvencions per sota d´aquest import jugant a Europa i lliga regular a Espanya.

Que expliqui per què el comptable del Consorci Illa de Blanes, Sr. Mario Garcia, està col·locat a l´àrea d´Hisenda sense haver convocat plaça ni interina ni indefinida, és a dir, col·locat a dit (ho va denunciar ICV-EUA a l´últim ple).

Que l´únic imputat per presump­tes delictes és l´alcalde Marigó i l´interventor Francisco Lucio.

Que emprendrem accions judicials immediates per dir falsedats als mitjans de comunicació al·ludint que devem favors a algun partit.

Que ens expliqui com pagarà el bufet d´advocats de prestigi que ha contractat, si ell personalment o amb els diners dels contribuents de Blanes, ja que l´altra vegada, per anar a declarar com a imputat a la Guàrdia Civil de Girona, es varen facturar 6.000€ (factura reclamada amb instància oficial fa molt temps i no entregada, vulnerant així el dret dels ciutadans i recollit per la Llei d´administracions públiques).

Vendre 10 anys de concessió de zones blaves per només 1.800.000 €, quantitat que si ho haguéssim gestionat des del municipi en 10 anys la recaptació aproximada hauria estat problamement de 9.000.000 €... No ho trobeu sorprenent? Caves MontFerrant tancades, cinemes tancats, la gent de fora ja no ve, cada dia tanquen més establiments. Carrer Colón... Fet Ico de 2.000.000€ gastat sense arreglar el carrer€ On s´han gastat? Bona pregunta!

El nas de la bruixa

ENRIC TUBERT PAGÈS. palamós.

Sóc un lector assidu dels articles d´opinió de Jordi Vilamitjana. Voldria amb aquestes ratlles felicitar-lo per les seves reflexions plenes d´humanitat i alhora d´esperit crític. A part d´un estil literari culte els seus escrits ens qüestionen i ens ajuden a pensar (pels que encara volem pensar!) Sé, pel que ell mateix ha escrit i per algun company seu d´institut, que està passant uns moments difícils a causa de la seva malaltia, espero que ho visqui amb coratge i serenor i mentre pugui ens continuiï oferint les seves interessants reflexions.

Pensar en els altres

Dolors Vilà Planas. Girona.

Cada cop més persones reciclen les deixalles, però unes sabates ­gai­rebé noves al costat del contenidor m´han fet pensar que ho fem sense pensar en els altres. No podem llençar la roba o les sa­bates, llibres o objectes que a no­saltres ja no ens serveixen al contenidor, ni que sigui al que li correspon. Portem-ho a Càritas o a Roba Amiga, allà ho aprofitaran i servirà per a algú que no pot comprar-ho.

Posem el cor en les nostres peti­tes i quotidianes accions; pensem en els altres i segur que ens sentirem millor.

Les contínues vagues de TV3

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque.

Torroella de Montgrí.

Ja ens estem acostumant a veure l´avís: Els continguts a la xarxa dels portals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la programació habitual dels canals TV3, 3/24, 33, Esport3 i TV3CAT queden alterats a causa de les vagues convocads pels seus treballadors.

Tots els funcionaris estem patint retallades salarials. En concret, el professorat fa anys que pateix polítiques de retallades tant del Govern central com del Govern de la Generalitat. S´han fet manifestacions puntuals per considerar inac­ceptables algunes d´aquestes mesures que afecten la qualitat de l´ensenyament i, de la mateixa manera al que ha passat a Grècia i Portugal, estem veient que mentre els nostres sous han anat baixant, les nostres condicions laborals han empitjorat.

També cal dir que, en el moment de crisi que vivim, és just reivindicar allò que creiem convenient però també hem de tenir present que no tothom té l´oportunitat de treballar cada dia, que no tothom té l´oportunitat de portar un sou a casa cada mes. I és per això que la solidaritat vers aquestes persones que no tenen la sort de tenir una feina ens ajuda a acceptar unes mesures que en altres temps seria inversemblant acceptar.

Una altra cosa és com n´és d´injust que aquests sacrificis es facin principalment en el sector públic quan en realitat les retallades eficaces serien les dels grans sous dels empleats públics. I no de forma proporcional, ja que no és el mateix rebaixar un 5% un sou mitjà que un gran sou que, per altra banda, no hauria d´existir en aquests moments.

Entenc la vaga d´aquests mitjans de comunicació per més que ara hi ha una causa social que hauria d´estar per sobre de tot.