Els futbolistes espanyols "només" es repartiran 1,6 milions d'euros, ja que no van superar la primera ronda del Mundial de Brasil. Però això no treu que quedés atordit en saber quant cobrarien si quedaven campions: 720.000€ cadascun, gairebé 120.000.000 de pessetes, abans d'impostos. Saben quants anys ha de treballar un/una jove llicenciat/ada, doctorat/ada, masteritzat/ada en l'única feina -de cambrer/a- que ha trobat en els darrers cinc anys, suposant que el contracte fos indefinit? Doncs més de 62, calculant un salari de 400€/mes amb 14 pagues anuals. I una mica més si l'esportista viu a Catalunya, perquè aquí el Govern ens ha obsequiat amb l'IRPF més gran de l'estat. Aquí, en el primer lloc de l'estat que va patir les retallades socials i les privatitzacions. Aquí, on més s'estan eixamplant les diferències entre rics i pobres. De la classe mitjana ni en parlo, perquè ja no existeix. L'han fosa!

Però hi ha dues coses que em dolen més que l'aberració de les primes més generoses del torneig: els arguments de la Federació Espanyola de Futbol per justificar-les. Els 16,5 milions promesos no els paguen els contribuents espanyols, perquè la FIFA i els sponsors cobreixen àmpliament la xifra. I què!! No era més "elegant" i social donar-la per l'esport escolar o instal·lacions populars?

I una més. Amb els al·lucinants i estratosfèrics sous que guanyen aquests futbolistes, vivint enmig de 5 milions d'aturats, prop d'escoles, clíniques i menjadors infantils a "mig gas", a cap d'ells no se li ha acudit, per exemple, donar aquests diners a entitats que fan mans i mànigues per ajudar tants damnificats de la cruel política econòmica a tot l'estat?