El Consell de Ministres del govern del Regne d'Espanya ha aprovat el decret llei que accepta, definitivament, l'extinció de la concessió de la plataforma Castor a Escal UGS. L'acord preveu que l'empresa sigui indemnitzada amb 1.350 MEUR que avançarà Enagás i que recuperarà, en 30 anys, a través del rebut dels consumidors de gas. Segons ha informat la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es posa en "hivernació" el magatzem i el gestor tècnic del sistema gasista Enagás Transporte es farà càrrec del manteniment de les instal·lacions, de les quals es prohibeix l'extracció de gas natural. En una Catalunya independent el gas serà molt més econòmic, els catalans no pagaríem l'escàndol "Castor" ni, de retruc, la festa que fa Espanya -i especialment Andalusia i Extremadura- amb el fruit del nostre treball.

De moment, el Govern espanyol no opta pel desmantellament, però en canvi ha decidit carregar als consumidors de gas a tot l'Estat amb una penyora impositiva per als propers 30 anys, que repercutirà mensualment en el nostre rebut, i de pas beneficiem en Florentino Pérez del Reial Madrid. Quan Catalunya aconsegueixi la independència els consumidors de gas catalans s'estalviaran aquest impost a favor de Florentino Pérez. Espanya, amb aquesta escandalosa operació, invertirà més diners a les empreses de Florentino Pérez que a Catalunya.

Per tant, sí, Espanya ens roba, mal que els pesi els nostres quíslings i al PP i al PSOE o al PSC -aliats objectius contra els interessos econòmics dels catalans.

A més, cada any l'Estat espanyol inclou pressupostos per a la "Comunidad Autónoma de Cataluña" que llavors no executa... El robatori en infraestructures i el seu manteniment és descomunal, i a Girona arriba a ser sagnant (Estació AVE, N-II...). Aquest any, a més, hem obtingut la grossa: Madrid inverteix menys que mai a Catalunya, mentre continua pressupostant Aves absurds que no tindran clients, per llocs que no impulsen l'economia real, en una bogeria centralista i radial que no existeix en cap país d'Europa, ni tan sols a França. Tot ha de passar per Madrid. Evidentment aquestes actuacions no són, en absolut, de caràcter tècnic, sinó polític: es tracta de castigar els catalans -tots el que viuen aquí, parlin la llengua que parlin-. Mentre que el corredor mediterrani ni està fet, ni problablement es farà, si hem de jutjar per les ganes que en tenen! Mentrestant hi ha una autovia gratuïta de Madrid a València per estar-hi en tres hores. Les infraestructures del port de Barcelona per fer, cosa que ofega greument la nostra economia, el designi d'AENA i Iberia de convertir el Prat en un aeroport de segona... Qui no sigui independentista o és masoquista, o un ignorant o, com va dir el líder d'UGT, és capaç de treure's un ull a fi que el catalans no siguem tractats amb justícia.