Sentit de pertinençaCarles Mallart. girona.

Aquesta gent del Banc Sabadell, fa pocs dies ens ha tornat a sorprendre amb una nova campanya a la ciutat de Girona amb l´obsequi d´una bossa d´aquestes reforçades que et venen als supermercats per uns 60 cèntims d´euro, l´equivalent a les 100 pessetes d´abans. Si al seu dia ja va ésser un enorme èxit la dels paraigües, ara ens han tornat a sorprendre. Recorden els paraigües, que pràcticament a totes les cases de la ciutat n´hi ha un o més d´un? Si aquella dels paraigües era tan senzilla i efectiva que es varen haver de triplicar les 10.000 unitats inicialment previstes, aquesta de les bosses encara ho es més i creguin-me, toca la fibra sensible, els sentiments, l´autoestima, el sentit de pertinença a la nostra estimada ciutat que és Girona, el bon gust, l´elegància combinats amb l´absència total de publicitat a les bosses que encara la fa més interessant. La campanya ve reforçada per plafons publicitaris a tota la ciutat en què sí que apareix a baix, petita i discreta, la marca Banc Sabadell.

Les bosses amb fons blanc, i lletres on a dins hi ha reflectits diferents aspectes molt nostres de Girona: Una foto perspectiva del Barri Vell amb les seves tres icones més importants, la Catedral, la basílica de Sant Feliu i també el riu amb dibuixos, l´estàtua del Cul de la Lleona, el Temps de Flors del maig de cada any, el pont de les Peixeteries Velles, la nostra gastronomia i l´evocació amb dibuixos dels germans Roca, i els Banys Àrabs per acabar. És reconfortant la sensibilitat demostrada pels autors d´aquesta campanya de les bosses, tan senzilla, econòmica, i que enganxa. Si a tot plegat hi afegim que ha estat promoguda per una de les dues grans enti­tats bancàries que ens queden al nostre país, encara millor. Gràcies per fer ciutat, gràcies per fer Barri Vell. Estimem Girona.

Llista unitària vs. MatemàtiquesAdrià Rabassa Grabalosa. girona.

Des del 9-N tots pensem quin serà el següent pas, la majoria apunta en la direcció d´unes eleccions plebiscitàries, és a dir unes eleccions que substitueixin la consulta definitiva. Com a estudiant d´enginyeria aeronàutica a la UPC he volgut fer un càlcul matemàtic del que hauria passat en les eleccions al Parlament de Catalunya del 2012 si hi hagués hagut una llista unitària de: CiU, ERC, CUP i Solidaritat Catalana per la independència (SI). Segons la regla d´Hondt, l´actual sistema de repartiment d´escons, la llista unitària n´obtindria 77, tres més que els obtinguts per separat (50 CiU, 21 ERC, 3 CUP, 0 SI). Això és perquè a Girona, Lleida i Tarragona, tant les CUP com SI van obtenir uns vots que no van ser suficients per traduir-se en cap escó, és a dir no van valer per a res, però al computar-los conjuntament, la llista unitària obtindria un escó més en cada demarcació, només a Barcelona s´obtindiren els mateixos escons per separat que conjuntament. Per tant es demostra que matemàticament una llista unitària és més productiva, ja que maximitza el nombre d´escons obtinguts en una hipotètica llista conjunta per a la independència.

40.000 euros de fiançajoan enric carreras mercader. Bellcaire d´Empordà.

La gent simple del carrer pensem que la Justícia no és per als pobres. Suposo que esteu tan indignats com jo que el que en mal diran «un accident de trànsit amb resultat de mort» ha portat a perdre la vida a un jove ple de futur, i a un borratxo impresentable i més coses, a passejar-se pel carrer a l´espera del Judici, només pel sol fet que ha pogut pagar la fiança. Si, ja sé que en el Judici és quasi segur que el posaran a la garjola, crec que no te rés que el pugui defensar d´haver provocat aquesta tragèdia, però de la mateixa forma que ha pogut trobar diners per a la fiança, també els tindran per aconseguir els serveis d´un advocat mediàtic i de renom perquè li sigui aplicada la mínima pena possible, i això demostra que només és per a rics, ho podeu veure en altres casos que surten a la premsa. És tant important tenir un «bon advocat»? Doncs sí, perquè les lleis existeixen per a tothom, ens diuen, però hi ha altres «detalls» molt importants en les formes per aplicar-les. Quan aquest personatge entri a la presó, molts de nosaltres no recordarem què va passar. Injustícia!