Les esquerres, diverses i aparegudes després de l'eclosió de les urnes, com un ou geomètric, es troben ara en el moment de marcatge del territori: obren les gargamelles, es colpegen el pit, aixequen el cul bellament acolorit i executen un complicat ritual d'advertències i insolències el destinatari és el rival, o sigui, les altres esquerres. Sembla un documental d'Attemborough. Com que aquí hi ha poques boires, no ens cal cap Jane Goodall per mostrar-nos i explicar-nos aquests goril·les al sol: se'ls entén tot. La dreta, per la seva banda, ha llançat tal quantitat d'alertes i ha fet tants escarafalls que no seria gens estrany que aconseguís que aquests goril·les deixin de barallar-se entre ells i s'uneixin a la lluita, final o augural, tot recomença i aquí més.

I això que només s'ha sortejat una part del pressupost públic! El premi gros, al novembre. Sempre que hi ha eleccions, apareixen diverses lleves de pitonisses especialistes en la interpretació de missatges oraculars. La pitonissa clàssica, que era molt puta, s'emboçava en una sentència, alhora gasificada i de moltes arestes, i era l'ímpetu de l'heroi el que completava el sentit, sempre és així. En canvi, els àugurs d'ara pretenen entendre un ens que només és un conjunt estadístic. A diferència de l'oracle, el sobirà de vegades, parla claríssim, com quan li va donar la ?majoria absoluta al PP perquè, pas previ, havia comprat la idea dels predicadors verinosos "la culpa és de Zapatero" unida a la set de venjança per la caiguda dels ingressos.

Ara és difícil saber el que ha proferit el sobirà, però es pot saber què fer: 03:00 esquerres, de vegades quatre o més, que hauran de desinflar-se barallant-se entre elles o que podran arribar a acords de geometria variable, segons el capital aportat i en base al principi de reciprocitat i el mínim comú múltiple, és fotut ser pobre: davant la imperiosa necessitat de fer operacions amb decimals, ens fa mandra, no és país per a matemàtics. Ni les paraules alimenten als actes ni aquests a la força. Determinació i generositat, companys / camarades / troncos.