Que un criminal no ens oculti els lladres. Que una carta del González que recolzava condemnats per terrorisme d'estat no ens faci oblidar les fundades sospites de delicte a CDC, el partit de qui -cas únic en la història- pretén ser reelegit amagant-se en una llista per no donar cap explicació sobre el seu govern i el seu partit. Es comença a entendre per què.

Davant el mutisme de Presidentmàs ha sigut Josep Rull qui ha explicat que els 150.000 euros que Teyco va pagar en tres anys a CatDem no eren per aconseguir favors sinó per "la sensibilitat de l'empresa cap als projectes" de la fundació convergent. Una empresa constructora efectua donacions a la fundació d'un partit, i després rep contractes i concessions allà on governa aquest partit. Només les ments malaltisses veurien relació entre els dos fets. Rull és aquell senyor que va de putes i explica que ha lligat.

-No vaig pagar 200 euros per follar amb ella sinó per sensibilitat cap als projectes que tenia amb mi al llit.

Per tant, Teyco -i altres empreses- feia donacions a CamDet perquè sí. Ja ho tenen els empresaris catalans, a la que veuen una fundació amb un ideari que els agrada, s'obren la cartera sense pensar si els pot aportar beneficis. I CatDem, quasi res, es defineix com a "plataforma de pensament polític que treballa per generar idees i fomentar i difondre els valors de la democràcia" i etc. i etc. Enlloc diu que es premiarà els donants amb bonics contractes, o sigui que deu ser casualitat.

Tot això és igual. Els que estan decidits a votar Presidenmàs mitjançant persona interposada -Romeva, el testaferro- no canviaran d'idea ni que sàpiguen que a les seus de CDC i CatDem esmorzen cada dia nadons rostits. Votarien Charles Manson si els prometés la independència. S'han trobat la fam i les ganes de menjar: uns ciutadans als quals tant els fa la corrupció mentre els portin a la independència, i uns polítics als quals tant els fa on portar els ciutadans mentre puguin seguir trincant.