Aquests dies veiem impotents les imatges de l'èxode dels refugiats que volen arribar tant si com no al centre d'Europa. Tractem aquesta pobra gent igual de malament que els francesos als catalans l'any 1939.

D'entrada cal preguntar-se quina mena de neurones tenen els que decideixen les guerres. La visió més benèvola és que només busquen vendre armes. Perquè si de debò buscaven alguna cosa més, com per exemple, que la gent visqués en millors condicions de vida, el resultat és nefast. Aquesta gent viu pitjor ara que amb les dictadures de les quals van anar a salvar-los. Que acomiadin tots els responsables.

En segon lloc tampoc entenc que el món occidental no hagi fet el boicot total a l'Aràbia Saudita, Qatar, etc. que son els que financen l'Estat Islàmic una mena d'invent pitjor que Al-Qaeda. Un Estat Islàmic que mentre segresta, viola i mata nenes, es veu que els comprem petroli. No hem après res del desastre de la guerra de l'Iraq. Van bombardejar tots els ministeris menys el del petroli. I van conceptualitzar el partit Baaz com l'arrel del mal, quan en realitat era l'opció menys dolenta. Han repetit l'error a Síria i a Líbia. Estan creant estats fallits. I quan tot això explota, la gent fot el camp i vol entrar a Europa. I llavors passen coses al·lucinants. Hongria, per exemple, que fa quatre dies estava l'altra banda del teló d'acer, ara resulta que munta murs. Jo francament els fotria fora de la UE, per burros. Angela Merkel en un debat amb nens, es va comportar com una persona mancada d'humanitat davant una valerosa noia palestina. Ho va veure tot el món. Suposo que aquell fet l'ha fet reaccionar i ara és l'única dirigent europea que pretén fer alguna cosa. Ja té delicte la cosa! El Partit Socialista Europeu, a què es dedica? El senyor Martin Schulz, deu estar llegint novel·les? El govern europeu, tan ràpid quan es tracta d'humiliar Grècia, ara espera sense fer res que tot s'acabi. No van ni a recollir els morts. Jean-Claude Juncker un dels polítics més nefastos de la història de la UE s'ho mira sense parpellejar. Es veu que aquests neoliberals no han trobar la manera de fer negoci amb els refugiats. I si no hi ha negoci, per què hem de fer res, es deuen preguntar?

La UE és el consell d'administració de les grans multinacionals -com anticipava Marx- ja ni dissimulen. Al final de tot els únics que fan alguna cosa son les ONG i els ajuntaments europeus. Va fer més el Districte 11 de l'Ajuntament de Barcelona a Bòsnia que les ambaixades d'arreu del món. No és una boutade, és estrictament cert. I si marxem d'Europa? Voleu dir que ens interessa pertànyer a un club ple de sociòpates? Vergonya, vergonya, vergonya.