Duran Lleida

robert roqué jutglà. besalú.

Cal felicitar el Sr. Duran Lleida per la seva visió política. Ha destruït el seu partit, ha fet una ajuda al seu antic aliat (CDC), ha guanyat una munió de vots, fent un gran servei a Catalunya. Sr. Duran, mai sereu ministre. Ara us heu de fer haraquiri.

Una via molt verda

francesca garcia.

Fa moltes setmanes que els usuaris del carril bici, tram entre Bonmatí i Anglès, compartim l´aventura d´evitar perdre´ns entre la vegetació. Caminants, corredors, ciclistes, inclús gent gran amb mobilitat reduida que utilitza aquesta via per desplaçar-se amb cadira de rodes esquivem, amb més o menys sort, trams on les plantes ja superen la nostra alçada, trams amb ortigues ben crescudes, trams on la vegetació d´ambdòs extrems quasi es toca... No hi ha dubte que estem a la via verda.

I ara què?

salvador llorente varela. girona.

S´han fet les eleccions autonòmiques del famós 27-S. No entraré a valorar els resultats perquè ja hi ha experts que ho fan. Dic famós 27-S perque han volgut disfressar una cosa que no era; han estat unes eleccions autonòmiques i no plebiscitàries. Li recomanaria al Sr. President en funcions (Artur Mas) que es retiri definitivament de la política perque només ha estat el president d´una part dels catalans i Catalunya necessita un President que sigui de tots.

No podem continuar amb aquest circ en què no hi ha pallassos per fer riure, sinó que hi ha artistes (polítics) irresponsables que fan pena. Gràcies.

Són 37,50 euros

d´aquesta nit

carles mallart. girona.

Fa pocs dies, entro en un dels grans pàrquings subterranis de pagament que hi ha a la nostra ciutat, on tinc un abonament d´uns 60 €/mes per aparcar de dia, de 7 del matí a 10 de la nit, i tinc una avaria d´embra­gatge. Si ja normalment quedes fotut en una avaria al carrer o la carretera, dins un pàrquing encara hi quedes més per l´enrenou que pots provocar envers els altres conductors i la poca paciència que tots plegats tenim avui en dia. Eren aproximadament les nou del matí, dia laborable, i el personal del pàrquing, molt amables, m´ajuden a arraconar-me i tot empenyent el vehicle, amb penes i treballs el posem en una plaça el més a prop de la rampa de sortida. Truco al RACC i, molt amables i diligents, em diuen que es cuidaran del tema; els aviso que és es a dins del pàrquing, tal i com ja saben l´accés d´una grua no és el mateix que en un lloc de la superfície, i em diuen «no es preocupi, no és pas la primera vegada que ens hi trobem». Hi van a les quatre de la tarda i no poden treure el vehicle ja que el camionet grua no era l´adequat, total, que fins l´endemà a les nou del matí el vehicle queda a dins del pàrquing, és a dir, hi passa la nit.

L´endemà, amb dificultats i amb la grua adequada, s´emporten el vehicle. L´encarregat em diu: «Ens has d´abonar 37,50 € pel pàrquing d´aquesta nit». Lli dic «home, no fumis, sóc client de fa anys, tinc abonament». Resposta: «ho sento, normativa és normativa, el vehicle ha passat la nit a l´aparcament». Al final ho arreglem i pago només 10,20 € fent una targeta de 3 dies. I jo em pregunto, aquests casos d´aparcament obligat per avaria no haurien d´estar previstos a «cost zero»? I vostès què en pensen de tot plegat? S´imaginen que tardem una colla de dies a poder treure el vehicle? Hi deixo la camisa.

Adéu, Sr. Mas

belén martín. girona.

Si el Sr. Mas tingués una mica de vergonya, la mateixa nit del dia 27 hauria presentat la seva dimissió. Cada elecció que ha convocat l´ha perdut una mica més estrepitosament que l´anterior (de 62 escons va passar a 50 i de 50 a 30 el passat diumenge). Ha enfonsat el seu partit. Ha provocat la ruptura amb Unió després de tants anys units en què no els anava gens malament. Ha dividit la societat catalana, les famílies catalanes... I tot per a què? Per res. La majoria dels catalans ha dit No. No donem suport al seu projecte. No volem la independència. No el volem. Com més aviat se n´assabentin ell i els que li donen suport, millor per a tothom. Catalunya necessita algú que governi per a tots els catalans, no només per als que l´han votat. Aquesta és la veritable democràcia. Necessitem algú que inver­teixi en polítiques socials i de creixement, no en viatges i autopropaganda. Ja està bé.

Hem perdut cinc anys, diguem adéu a Mas i no en perdem més.