Mereix bona crítica la iniciativa de l'Ajuntament de Salt de renunciar a les invitacions de què disposen els membres de l'equip de govern per anar al teatre i a concerts. Constituiria una crítica fàcil, en canvi, afirmar que es tracta d'una mesura només de cara a la galeria. El gest va lligat a cert rèdit polític, d'acord, però la decisió tindrà un efecte positiu i també comportarà un sacrifici no pas fútil, sobretot a ulls dels qui estan acostumats a moure's entre les bambolines del poder i saben l'estatus que atorga seure a les butaques reservades per a les autoritats, ubicades sovint a les millors files de la platea.

La present edició de Temporada Alta, que ahir va arrencar a Girona, i el proper Black Music Festival, per exemple, obriran la porta de la cultura als estudiants de batxillerat dels instituts Vallvera, Salvador Sunyer i Salvador Espriu en virtut de la renúncia dels regidors a certes prebendes. Joves que fins ara no tenien l'oportunitat de viure espectacles en directe perquè a casa potser no disposen del pressupost suficient, posem pel cas, podran fer-ho. Bravo.

Correspondrà als professors fer un repartiment just de les invitacions. Segons informava en Tapi Carreras en aquest diari (27/09/2015), el criteri passarà per recompensar "l'esforç, la dedi?ca?ció i l'excel·lència" en els estudis. Parlem d'aproximadament 60 entrades per al teatre i de 30 per a concerts; a primer cop d'ull poden semblar poques en relació al cens d'alumnes, però en aquest cas no pertoca massa una anàlisi quantitativa, ja que és la qualitat l'indicador que cal tenir en compte.

En qualsevol cas, serà oportú conèixer l'interès que desperten els espectacles i els concerts en els joves i ponderar bé els beneficis que n'obtindran. D'aquesta manera l'Ajuntament es carregarà de motius per ampliar la mesura, si s'escau i el pressupost ho permet, a temporades i festivals futurs. Molta merda.