Una de les notícies d'aquest estiu ha estat la recuperació de "certa" activitat nocturna a la badia de Roses. Ja era hora. Després de liderar l'avantguarda de les nits costabravenques durant els 80 (un "fenomen" al qual jo no era del tot aliè), Roses, Empuriabrava i Sant Pere havien quedat relegades a viure només dels records d'un temps més glamouròs i millor, mentre a les tres de la matinada semblava que els operaris municipals aixecaven les voreres. Els perjudicats? Tots, perquè ni els joves sabien què fer quan tancaven les portes dels pubs com el SiKim (Empuriabrava) o La Ona (Roses) i els que havíem cremat la gran majoria dels nostres cartutxos en els temps de la "febre disco", òbviament no hem trobat mai més cap local que pogués satisfer les nostres sofisticades exigències per mantenir-nos desperts.

Però "de sobte", dos grups d'inversors van decidir desvetllar la "bella dorment". El cap de setmana del 19 i 20 de juny prometia. El divendres obriria, després d'una absència de tres o quatre anys, el "nou" Passarel·la. Ubicat ara al costat de la pista d'aterratge de l'aeròdrom d'Empuriabrava, l'expectació era tanta i l'organització tan nefasta, que molts dels convidats no vam poder ni acostar-nos a la porta. Però, la veritat sigui dita, s'ha de felicitar la iniciativa d'Eugenio Izquierdo i Enric Coderch, propietari i gerent respectivament del grup Mediterráneo Azul, com també l'encert de tornar a confiar en l'equip format per Fernando Martín i J. Ramón Arias, dos vells coneguts de les nits empordaneses. Entre tots, han aconseguit crear un nou local nocturn de primera línia. Les seves tres "altíssimes" plantes acullen diferents ambients, des d'una "disco" amb música canyera i tota l'electrònica que hom pot desitjar per moure l'esquelet, fins a una sala "retro", diverses terrasses amb vistes espectaculars sobre Roses, barres a l'aire lliure, una (petita) piscina i -la joia de la corona- una exquisida boite VIP dirigida, com no podia ésser de cap altra manera, per un jove i enlluernador "directeur" francès que respon al nom de Vincent (Cebral). Tot un professional que sap exactament què cal fer per convertir un bon ambient en un ambient extraordinari.

Llàstima que el nou Chic no va estar a l'alçada. Els seus inversors han fet una importantíssima inversió en equipaments i seguretat però descuidant en excés les aparences. I així els ha anat -molts dels que van "assistir" a la inauguració del dia 20, van acabar la nit a Passarel·la-. I quan van cometre l'error de programar espectacles pujats de to per a un públic massa jove, el nou regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament rosinc, fins i tot els ha qualificat públicament de "púrria".