Fa un any, ja els vam avisar que havien fotut un bunyol atòmic. Marta Felip i el seu govern, amb l'excusa de municipalitzar l'ens, van desmuntar el Consorci del Museu de l'Empordà. I van destituir la seva directora, Anna Capella, sense haver convocat un concurs públic per trobar-li relleu, ni haver pensat en un projecte museístic alternatiu.

Els propagandistes del règim van fer veure que aquí no havia passat res. I ens van catapultar pels morros els serveis remunerats d'en Ricard Planas (4.840 €). Després de recollir les opinions d'una gernació de ciutadans qualificadíssims, en Planas havia de redactar unes propostes sobre què redimonis es podia fer amb el museu. M'imagino que les deurà fer públiques el 28 de desembre, al Saló de Plens, del bracet d'en Daco i en Solde. I tots podrem tornar a plorar de riure.

Fins ara, el Museu ha anat tirant amb moltes exposicions que havia programat Anna Capella. I els qui mantenien la màquina en marxa eren els treballadors de la casa. Els mateixos que ara deixaran d'oferir els serveis educatius dirigits a les escoles, perquè estan cansats de rebre evasives dels responsables de Cultura, cada cop que hi volen negociar el sou i quines feines els corresponen.

Els treballadors també denuncien la falta de criteris relacionats amb el muntatge d'exposicions, es queixen que les oficines estiguin desbordades i lamenten que s'hagi abandonat la biblioteca. Tot plegat, un panorama força galdósÉ I molt allunyat d'aquella Arcàdia artística que la Felip ens va vendre durant la campanya.