Resposta dels catalans

Francesc A. Picas. la jonquera.

Es parla a tort i a dret d'un necessari diàleg entre Catalunya i Espanya. Les propostes són divergents.

Parla Espanya: Catalunya és una província espanyola. Totes les regions són iguals. Catalunya ha d'estar sota la tutela del govern de Madrid. El govern Central administra el patrimoni de Catalunya i planifica la seva vida política i social. La llengua castellana és la llengua oficial de les escoles.

Resposta dels catalans: Catalunya és un territori afegit a Castella obligatòriament, fa uns anys. Catalunya no és Espanya. Per tant, una Catalunya independent no trencarà la unitat d'Espanya. Catalunya té dret a administrar el propi patrimoni a favor del progrés, de les sanitat, de les famílies i de la cultura. La llengua oficial a Catalunya és el català. Els catalans aspirem a un govern exclusiu, no subjecte al Tribunal Constitucional. Catalunya vol ser amiga d'Espanya, no súbdita, També vol col·laborar comercialment i democràticament amb Espanya i els estats europeus. És il·legal que Espanya penalitzi les nostres justes aspiracions. Les lleis espanyoles no són vinculants a Catalunya.

En l'elecció del president de la Generalitat, el 12 de novembre, moment decisiu de la història, la CUP, amb la seva negativa, ha ofès Catalunya i ha fet el joc al Tribunal Constitucional.

Guapo per dins,

guapo per fora

FRancesca Barti i Comalat. BANYOLES.

A vegades no n'hi ha prou de ser guapo, vestir-se de vint-i-un botons i fer el postureig com un gall dindi presumint del seu plomatge de colors, així com també intentar demostrar el que vals, com una mona de circ, només per cridar l'atenció a la persona que t'agrada.

A vegades desesperar-se per voler agradar als altres ens fa més lletjos.

Ens podem enamorar d'una persona pel seu físic i al cap d'uns dies descobrir que el seu exterior no es correspon amb el seu interior. D'altra banda, centrar-nos excessivament en l'exterior pot convertir-se en un vel encegador del nostre interior i actuar només en funció de la nostra superfície.

Això que diuen que la bellesa exterior depèn de la bellesa interiorÉ No sempre és verídica aquesta teoria perquè hi ha moltes persones atractives que manquen d'un temple interior amorós, innocent i honest.

La bellesa interior té més força que l'herència física i és capaç d'embellir els teus defectes físics. A més a més, el fet de gaudir d'un món interior ordenat, noble, amb objectius clars, amb passió per la vida i net d'històries velles enlluerna i atrau qualsevol ésser humà amb bellesa interior.

Virtut o defecte

M. Carme Haro Roca. banyoles.

La discreció i la prudència es tenen com a virtuts molt valorades des de temps immemorials. Ningú dubta que posant-les en pràctica han ajudat a la supervivència de moltes persones en situacions difícils, anant superant les dificultats com peixos hàbils.

Però totes les virtuts es poden convertir en defectes; quan l'excés de discreció es converteix en omissió i la prudència en covardia, convertim el camí en un pedregar ple de punxes per als éssers humans.

Les obres del dic del port de Barcelona van correspondre a Construccions Rubau, no a Rubau-Tarrés, com publicàvem a la pàgina 33 de la nostra edició d'ahir.