Fa només uns quants dies, com cada matí mentre esmorzo, fullejant el Diari de Girona em va cridar l'atenció una crònica del periodista Albert Soler en la qual informava als seus lectors que la Guia Repsol recomanava en la seva darrera edició digital la Costa Brava. Al mateix temps que feia una selecció de deu poblacions situades entre Lloret de Mar i Cadaqués que calia visitar sota l'epígraf «Deu pobles postals de la Costa Brava». De cada una de les poblacions que recomana el redactor de la guia hi apareix una foto i una succinta descripció del lloc.

El que segurament deu ignorar el redactor de la guia -no vull creure que hi ha mala fe per part d'aquest senyor però sí un profund desconeixement de què és la Costa Brava- és que a Sant Antoni i en els seus entorns, és a dir, entre Platja d'Aro i Palamós, s'hi poden plasmar les més suggerents i boniques postals imaginables. En aquest poblet, altra època de pescadors i agricultors i avui estació turística rellevant, s'apleguen un munt de cales -algunes prou amagades perquè semblin privades-, totes de fina sorra daurada i aigües netes i cristal·lines, rodejades de frondoses pinedes quasi endinsades en el mateix mar. Aquestes cales, totes amb noms i cognoms, són pura poesia plàstica. Suggereixen un autèntic i meravellós collar de fines perles enfilades en un curosament conservat camí de ronda que naixent a Torre Valentina va bordejant el litoral fins al terme de Platja d'Aro. Són, sense la presumpció de voler ser exhaustiu, les anomenades: «Belladona», «Cap Roig», «Penyes Blanques», «De ses Torretes», «Can Cristus», «Del Forn», «Dels Esculls», «Del Paller», «Roques Planes», «Cala Rocosa», «Del Embarcador», «De la Roca dels Musclos», «Dels Capellans», «El Racó de les Dones» i «El Racó dels Homes», entre altres menys conegudes però no ?menys encisadores.

D'aquests paradisos naturals en podrien sortir dotzenes de postals dignes de figurar en totes les guies catàlegs i fulletons turístics, i encara i podríem afegir una altra postal que és única, la que conforma la meravellosa badia de Sant Antoni vista des del racó de Torre Valentina que recull la incomparable platja gran de Sant Antoni amb tota la seva immensitat i bellesa, la millor de Catalunya segons votació popular dels lectors de rotatiu barceloní El Periódico. No es comprèn com una població que reuneix tots aquest valuosos atractius naturals i més, no hagi estat considerada i valorada pels responsables de la Guia Repsol.

Arribada a aquesta situació és hora ja que, si és que encara no ho han fet, els tècnics de la Regidoria de Turisme i el polític responsable de l'Ajuntament de Calonge, al qual pertany el nucli de Sant Antoni, es posi em moviment i faci les gestions necessàries i oportunes davant els editors de la Guia Repsol perquè s'arbitrin les mesures necessàries a fi que a les pròximes edicions s'esmeni aquest incomprensible i greu oblit o error. Serien molts els que ho agrairien, sobretot els usuaris de la Guia, que gaudirien d'una informació més àmplia i correcta. S'ho mereixen.