Consell de direcció de la productora HBO. Nova York, 11.15 AM. Transcripció.

- Passem ara a parlar del rodatge de Joc de trons. Murphy?

- Gràcies, senyor. Bé, com saben, la nostra primera intenció era rodar en països africans per reduir costos. Però vam trobar un poblat on no només no vam haver de regalar-los els vidres de colors que portàvem a tal efecte, sinó que ens van eximir de pagar les taxes i encara al final ens van convidar a sopar en un hotel de cinc estrelles.

- És una broma , Murphy? L'aviso que aquí no tenim temps per a acudits.

- De cap manera, senyor. De fet, per a l'estrena de la nova temporada van disfressar una part del poblat de cartró pedra, van posar pantalles gegants i, en definitiva, ens van fer gratis la publicitat. S'hi van gastar... esperi que ho tinc per aquí anotat... pfff [se li escapa el riure]... perdó, 39.000 euros.

- Deu ser una tribu rica, amb totes les seves necessitats cobertes.

- Això pensava jo, senyor, però informes recents assenyalen que la pobresa hi augmenta i els serveis socials estan saturats. Afortunadament tot això els és igual, diuen que tot el que gastin en nosaltres els enriquirà. Pfff.... perdó.

- Estem jugant amb foc, Murphy. No voldria causar una revolta dels nadius, prou mala fama tenim els americans.

- Segons els nostres informes, senyor, durant els darrers anys els anomenats gironins només s'han revoltat en una ocasió: per reclamar que les campanes de la catedral toquessin durant tota la nit, encara que molestés algú.

[Murphy s'interromp per les riallades que esclaten a la sala. Continua]

Una nit d'alcohol vam dir a tall de broma que hauríem d'haver demanat les filles verges dels gironins per desflorar-les. Va arribar a oïda d'un regidor i l'endemà ja ens les portaven. No va ser fàcil fer-los entendre que era broma, insistien que les prenguéssim.

- Bona feina, Murphy. Ens aniria bé trobar més ciutats amb tan poca dignitat. Ni que sigui entre les més pobres del tercer món.

- Em temo que això és impossible, senyor.