Em pregunto en quin moment el feminisme es va convertir en puritanisme. D'aquelles dones alliberades, que a més de lluitar per la igualtat en tots els àmbits, gaudien del sexe igual que els homes i trencaven tabús, s'ha passat a dones apocades a les quals incomoda tota referència sexual i s'erigeixen en guardianes de la moral. Per més que ho volguin dissimular amb una pàtina de radicalisme, no són més que la versió 2.0 de les beates que vetllaven pels principis del nacionalcatolicisme.

Fa poc una associació puritana, vull dir feminista, la va agafar amb els cartells d'una fira de Besalú. No els agradava que hi sortís una noia en roba interior i cara de lascívia. Si ensenyar una mica el cos ja és pecat, fer cara de disfrutar és inacceptable. El problema, però, no és que unes dones avorrides de la Garrotxa ocupin el seu molt temps lliure a intentar coartar la llibertat d'expressió. Això seria comprensible, d'alguna manera han de justificar l'existència de la seva entitat. El problema és que els organitzadors els fessin cas i retiressin els cartells. Cada cop que algú abaixa el cap davant dels intolerants, l'està fent acotar a la humanitat.

La paradoxa és que si la foto fos d'un home lleuger de roba i amb rostre orgàsmic, les feministes puritanes haurien enarborat les torxes igualment, ara perquè el cartell tracta les dones d'idiotes que s'han de sentir atretes per un cos masculí. En resum: mostrar una dona lleugera de roba és masclisme, i mostrar-hi un home, també. Així pensa aquesta gent, si és que pensa. No hem de trigar a haver d'anar altre cop a Perpinyà per veure pel·lícules destape.

Coincideixo amb Quim Monzó que aviat follar serà considerat masclista. Les neopuritanes començaran exigint la prohibició de les postures amb mascle dominant -adéu al clàssic missioner, i no diguem la del gosset, que humilia les pobres fèmines-, però quan sàpiguen que hi ha dones que disfruten follant, en reclamaran la prohibició total. Excepte si és per engendrar, i llavors ja s'hauran igualat a les beates de l'Opus i el cercle s'haurà tancat.