«Quo Vadis»,

Tomàs Mieres

Adriana Barcia José. girona.

Sota el viaducte de Tomàs Mieres (que s'evita quan el sol es pon) s'hi ha inclòs el pas de bicicletes i bombetes gegants. Plou sobre mullat. Els ciclistes perillen perquè els cotxes frisosos d'estacionar-hi gratuïtament es mengen tot el carril. I, en sortir-ne, la marxa enrere ho empitjora. Entre cotxe i cotxe, n'hi ha que hi fan les necessitats. A més, Mossos i Policia hi sovintegen.

La modificació 60 del PGOU del setembre de 2014, a propòsit de l'enderroc d'un edifici del carrer de Santa Eugènia, establia que es milloraria «la mobilitat, la integració urbana del viaducte del ferrocarril i la correcció de l'impacte sobre el paisatge urbà» en una idea de continuació de Bonastruc. Doncs, ni de lluny: aquí no hi arriba cap Milestone.

Per què cal mantenir aquests aparcaments que emparen pixums, no-mobilitat i decoració sense subvencionar? Aquesta és la imatge per a milers de turistes i ciutadans? Volem un passeig a favor del pas no motoritzat. Segons el sr. Alcalá, hi falten senyalitzacions: nyap sobre nyap. La sra. Madrenas afirmava que així la ciutat seria «més amiga i amigable», ai! Tomàs Mieres és un patchwork degradat. Alliberin l'espai de cotxes, netegin-lo a fons, segur que el pressupost no desquadrarà.

Zona blava a Sant Antoni de Calonge

miquel moreno duran. sant antoni de calonge.

L'estiu passat vaig llegir una carta en un diari d'un estiuejant habitual a Sant Antoni de Calonge en la qual es queixava que tots els carrers propers a la platja eren zona blava. També deia que els empadronats allà no pagaven, cosa que suposava un greuge comparatiu amb les persones que, com ell, hi passen llargues temporades (i que, a més, paguen altres impostos, com ara l'IBI, ja que són propietaris d'immobles). L'Ajuntament va contestar dient que la zona blava servia per dinamitzar l'accés a la platja evitant que els vehicles esta?cionats no es moguessin en tot l'estiu i que tothom que hi vol?gués anar trobés aparcament a prop.

Aquest any és diferent. Els no empadronats poden pagar estades de llarga durada a la zo?na blava, des d'una setmana fins a un mes. Suposo que ara algú de l'Ajuntament dirà que ho fan per compensar les persones com la que he esmentat abans.

Per mi el que queda clar és que la zona blava de Sant Antoni de Calonge només té un objectiu: recaptar el màxim possible. Potser l'Ajuntament s'hauria de replantejar aquest tema. A curt termini deuen recaptar molts diners, però a llarg termini se'ls pot girar en contra.

Emmascara que fa fort (Salven un gos d'un pis en flames)

Ramon Icart Riu. torroella de

montgrí.

Algú ha pensat el que realment hi ha darrere una notícia tan emmascarada com aquesta.

La veritat és que darrere aquesta notícia hi ha una família que s'ha quedat sense pis, sense roba, sense medicaments i sense les seves pertinences personals, amb un disgust que els costarà una llarga temporada superar. Segurament ningú s'ha preguntat on dormirà aquesta família les properes nits. Ja us ho diré, segurament no podran dormir del trasbals que els ha donat el fet de perdre la casa.

Com et deu quedar el cos després de perdre-ho gairebé tot?

Per un moment deixem el mòbil a la butxaca i posem-nos a la seva pell.

L'explotació infantil

Enric Barrull Casals. Girona.

El Papa clama contra l'explotació infantil i exigeix la seva eradicació, llegia en un mitjà fa dos mesos. El papa Francesc va denunciar l'explotació de nens, que va qualificar com una forma d'esclavitud moderna, i va fer una crida per eradicar-la, en la jornada en què va celebrar el Dia Mundial contra el Treball Infantil.

El Pontífex va fer aquestes reflexions durant el discurs que va pronunciar minuts abans del rés de l'Àngelus al Vaticà. «Renovem tots units l'esforç per acabar amb les causes d'aquesta esclavitud moderna, que priva els menors d'alguns drets fonamentals i els exposa a greus perills», ha lamentat.