LLETRES

Això com ho paguem?

16.10.2016 | 00:00
Això com ho paguem?

"Cal que els organismes públics paguin ràpid als proveïdors, perquè n'hi ha molts amb l'aigua al coll"

Anunci discret que el Govern en funcions, s'espera que per aquelles dates sigui el Govern titular a Moncloa, prendrà calés del fons de pensions per pagar als pensionistes la paga extra. La majoria de l'oposició reclama apujar les pensions el cost de la vida, i el Govern defensa el 0'25%. El cas és que al ritme actual de retirada de calés, el fons econòmic que en època del president Zapatero tenia 68.000 milions, s'esgota el 2017 i tenim homes de negre de la Unió vigilant les probables retallades.
Les alternatives no són fàcils, però resulta curiós que un dels temes clau de país, amb uns vuit milions i mig de pensionistes, i molts són el suport de tantes famílies amb problemes econòmics, no figuri com a debat. I ens ocupem amb tot luxe de detalls de les banderes; de qui les posa i les treu i de qui vol treballar o no, en segons quins dies. És sabut que el relat polític crea realitats paral·leles, quan no sap afrontar problemes reals. Però aquests existeixen. Com han fet altres països, de Grècia a Alemanya, passant per Itàlia, cal reduir estructures polítiques; del municipi, als Consells Comarcals, fins al paper del Senat, i els organismes semipúblics.
Cal que els organismes públics paguin ràpid als proveïdors, perquè molts viuen amb l'aigua al coll de forma permanent. I que aquestes mesures s'emprenguin com a plans de xoc, per ajudar la societat. Quan el murri d'en Pla va descobrir l'esclat de lluminàries de Nova York, es va preguntar: i això qui ho paga? Darrere el poder, els viatges i les accions polítiques hi ha un pagador: i aquest sol ser la ciutadania.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema