El Caudillo ha tornat als carrers de Barcelona protagonitzant una comèdia política grotesca. El Generalísimo ha tornat sense cap ni rostre i sense ningú fent-se la pregunta fonamental: on punyetes és el maleït cap. El que més m'intriga de tot aquest sainet és qui té i on es troba el cap del carnisser del Ferrol i, sobretot, quin ús li està donant. Algú el va fer miques amb un martell materialitzant la venjança? L'estan fent servir de centre de taula per llençar-hi els pinyols d'oliva en un restaurant cool del Paral·lel? O potser el cap el té a casa seva el cabdill de la fundació Francisco Franco amb la boca oberta per introduir-hi la verga i complir el somni humit de la seva vida?

Crec que ha estat un encert de l'Ajuntament de Barcelona situar el genet de Sleepy Hollow al carrer i dir que és en Franco perquè tothom es desfogui com vulgui: posant-li una nina inflable a sobre, una estelada, un cap de porc (potser la reconstrucció més justa), bombardejant-lo amb ous, picant-lo lentament amb un piolet somiant una tortura, escopint-lo amb l'expectoració més pudent o diguin-li a la cara que no té, tot el que no li vam poder dir durant 40 anys perquè si no els seus sicaris ens assassinaven en una plaça de toros o a la tanca d'un cementiri.

Totes les ciutats i pobles de Catalunya haurien de posar un Franco al seus carrers per fer amb ell tot el que volguéssim amb violència, sadisme i perversió. Seria una teràpia col·lectiva sense precedents. Estic segur que es desplomaria la violència domèstica, les agressions digitals a Twitter... Estic convençut que caurien com mai les consultes i emergències psiquiàtriques.

Definitivament vull un Franco als carrers de Girona, jo ja tinc a punt la serra mecànica.