Donald Trump «versus» Hilary Clinton

Carles Mallart

Girona

Alguns dels lectors recordaran un escrit meu, al DdG del passat 20 de gener, anomenat «Els Capricornis neixen vells i moren joves», que era una com­parança astrològica entre el president sortint i el nou president de la Generalitat, veient com ha anat crec que el plan­te­ja­ment era encertat.

La meva afició per l´astrologia i la parapsicologia ve de lluny. Com sempre dic, no crec en les «casualitats» però sí en les «causalitats» i que les coses estan escrites al destí, hi creiem o no.

Avui és actualitat parlar de Donald Trump i Hilary Clinton, segons els astres. Hilary Clinton és Escorpí, signe d´aigua amb una gran força de voluntat i que possiblement seguirà en política i viatjarà molt. Si les eleccions haguessin estat a l´octubre ella hauria guanyat de carrer per la posició dels astres, com que varen ésser al novembre tots sabem qui va guanyar, gairebé contra tot pronòstic.

Donald Trump, empresari singular, és Gèminis, té un sol Júpiter molt ben posat, una gran facilitat de paraula i escena, és un signe d´aire que sap quedar bé, però confon el pensament i la paraula, i de cada 100 paraules, 90 són propenses a mentir descaradament, no m´agraden gens els nomenaments que es­tà portant a terme. No passarà res extraordinari de gestió tal com vaig publicar dos dies abans de les eleccions aquí, i té elements i virtuts bones, però no crec que arribi a la sola de la sabata a l´expresident Ronald Reagan, que malgrat algunes errades va fer grans encerts. Ho recorden? Va deixar «petja», es va envoltar de gent professional que en sabien més que ell. A veure si Trump acaba els 4 anys de mandat? Amèrica, una societat conservadora de famílies «cranc» no perdona els mentiders, al temps. Recorden què va pasar amb Richard Nixon?

El pessebre i més diorames a Beuda

Narcís Cadena i Masó

Girona

Per tercer any consecutiu els nens i nenes de Beuda han fet el pessebre. Enguany eren dotze infants. En sortir els nens i nenes d´esco­la a Besalú, el transport escolar els trasllada fins a Beuda; els pa­res els van a recollir i es concentren a Palera, per fer la bere­na­da on prèviament els pares, mares i alguna àvia han posat el seu granet de sorra aportant menjar: pa amb formatge i/o embotit, be­gudes, sucs variats, aigua i per postres coca dolça i una de pa de pes­sic, molt bo­na, feta per una àvia.

Després de berenar arriba el moment de fer el pessebre. En un ambient agradable tothom hi aporta les seves qualitats artístiques. Els pares, mares i àvies utilitzen un sistema bastant original, basat en l´atzar: per escollir les figures i al­tres objectes que s´han de col·­locar al pessebre, estan dins una bossa. Comença una mena de joc: ca­da nen o nena, hi posa la mà i treu l´objecte o figura que col·­lo­carà on vulgui.

D´a­nèc­dotes no en van faltar. Al cap d´una estona els autors de l´o­bra van traslladar-se altra vegada al bar del restaurant El Claus­tre de Palera, on els esperaven una parella d´actors que representaven a un home i una dona d´edat avançada que els explicarien el conte: La soca de Nadal. Els va agradar molt i en sortiren contentíssims. En marxar cap a ca­sa van rebre un pessebre amb la cova i els pastorets per pintar i retallar. Serà el seu pessebre!

Agraïm l´aportació de diorames al Sr. Joan Novich, de la Cellera de Ter, i a l´Agrupació de Pessebristes d´Olot i la Garrotxa, per la seva valuosa col·­la­bo­ració. La inauguració oficial fou a la basílica del Sant Sepulcre de Palera el dia 6. El bisbe presidí l´Eucaristia.