No es pot negar que les xarxes socials són espais proclius a la propagació de les falses notícies que circulen amb tanta rapidesa, sota l'escut de la veracitat, que resulta difícil la seva detecció. El fals rumor troba el seu caldo de cultiu a Twitter, com la informació sobre les pomes contaminades per listèria, un bacteri que havia provocat la mort a vàries persones. La Policia ha hagut de desmentir la piulada, comprovant la magnitud que havia adquirit i deixant clar que és una falsedat. Segurament l'engany ha estat dissenyat i difós per interessos comercials contraris als productors de pomes i encara és aviat per precisar el mal que pot haver ocasionat al sector.

Una altra badomeria és la que comença per un missatge de WhatsApp de l'alcalde de Vegas del Genil, a Granada. L'edil va compartir la foto feta per un dels seus regidors, on assegura que es percep la silueta d'un fantasma. Diversos mitjans han assenyalat que l'alcalde ha contractat una terapeuta de reiki per purificar la sala de plens.

Mentre la remor sobre la presència de fantasmes a l'Ajuntament segueix creixent a Vegas del Genil gràcies a un document gràfic aportat pel regidor que s'està difonent per WhatsApp, apareix la notícia falsa de la mort d'una nena en un col·legi que se situava en l'espai que ara ocupa l'Ajuntament. Segons la llegenda, el fet hauria tingut lloc el 1979 i va ser publicat per un diari provincial que finalment ha quedat demostrat ser una falsedat.

Rumors, en alguns casos, per respondre a interessos i espúries que acaben essent desmentits, no així els casos de corrupció del PP, realitats que hom voldria que fossin falses.