Aprofiten l´antiga estació d´autobusos per fer-hi un aparcament de motosnÚria ferrer cornellà del terri

Renoi la que han fet! Ja està bé de destrossar edificis antics de tota la vida, edificis que aporten un valor molt important al nostre patrimoni natural per posar edificis de multinacionals, o encara pitjor els enderroquen per posar un aparcament de motos!

Un aparcament que no aporta cap bé al nostre planeta, contamina, embruta... I això no és tot, sinó que fomenta que la gent vagi amb moto, que l´única cosa que aporta la moto són accidents i fer el gamberro.

Opino que haurien d´haver arreglat l´antiga estació d´autobusos i fer que torni en funcionament per fomentar l´autobús com a mitjà de transport, ja que és un mitja que no contamina, fomenta les relacions socials i quasi no augmenta el nombre d´accidents.

Tot això passa perquè la societat d´ara està massa acostumada a anar amb cotxe i les companyies d´autobusos han hagut d´apujar els preus perquè si no perden massa diners.

Per acabar, opino que hauríem de fer una crida a la població perquè no es perdi l´antic comerç i per fer servir més l´autobús, ja que si ho fem les companyies d´autobusos abaixaran els preus i reduirem els accidents de trànsit, i, sobretot, col·laborarem a fer un món més net.

El desconeixement sobre la discapacitatcristina garcia tallón salt

Quan et poses a pensar en totes les dificultats que poden tenir les persones discapacitades, simplement pel fet que aquesta societat està tan tancada de ment i no s´adona que els conceptes que tenen per normalitat i per diferència són el que malauradament fa que es converteixi en una limitació de les capacitats humanes o dificulta l´activitat de la persona, fa que aquesta actitud envers tot això siguin barreres, únicament pel fet d´un desconeixement cap a les persones amb diversitat funcional.

Crec que ha arribat a un punt on ens podem veure reflectits en les necessitats socials de qualsevol persona, de les diferents formes de suport o de les polítiques institucionals desenvolupades per complir uns drets personals.

Hem de poder intentar esbrinar si els conceptes han modificat la percepció i la construcció social que tenim de la discapacitat, o si per altra banda cal innovar una proposta i transformar aquests conceptes, per aconseguir millorar el dret de totes les persones, tant en l´àmbit del seu desenvolupament personal, e­du­­catiu, social, laboral i d´oci, per po­der arribar a aconseguir tenir accés, comunicació i participació per parts de les persones o comunitat.

Ja que, desgraciadament, aquí a Girona els locals o establiments no estan gens adaptats, la majoria dels bars no tenen rampes, ni portes grans o automàtiques que facilitin entrar, i fins i tot els lavabos no tenen un accés fàcil, ja que en molts d´ells has de baixar per escales o tenen esglaons per poder accedir-hi. O simplement és un local tan estret o petit que no hi pot passar una cadira de rodes.

I el que em sembla més ­indignant encara és la poca adaptació que tenen els portals o entrades per poder accedir al teu propi pis, on tampoc hi ha rampes o ascensor.