Eficient, sí o no?marc vidal pallarols cassà de la selva

Estimats lectors, m´agradaria parlar d´un tema que em preocupa, l´eficiència energètica, però podràs pensar això es bo perquè gastem menys energia, i podem estar més temps fent alguna cosa sense haver de carregar o posar gasolina, però a mi aquestes coses m´interessen i vaig decidir veure la diferència de preu, tot i això, però, el que em va sobtar més va ser la pèrdua de rendiment.

Jo des del meu punt de vista penso que ens hauríem de centrar en el rendiment, i el preu d´un cotxe amb un rendiment pèssim i que el seu motor hi posa eco en algun lloc, té el mateix preu que un cotxe amb un rendiment digne.

Jo penso que és indignant, si vols ser enviromentally frendly compra´t un cotxe híbrid o elèctric, i també parlo de les coses elèctriques com ara la bombeta de la meva habitació, que sembla que estigui en una casa de vampirs, durant mitja hora fins que s´obre del tot, i em posa molt nerviós.

Incívics «vs» indefensosjordina costa i medina torroella de montgrí

Cap de setmana al Pantà de Boadella o de Darnius. Molta gent i bona convivència.

A les cinc de la tarda un grup nombrós descarrega un generador i es trenca la pau. Comença el reggaeton per rebentar els timpans de tots els que estàvem gaudint de la natura. Un senyor els diu que abaixin la música, que no estan sols, l´increpen. Truquem dues vegades a la policia local, ens diuen que ara vindran però no apareix ningú. Amb el cap com un timbal, recollim i marxem, com molts han fet abans que nosaltres. És trist, però no és el primer cop que ens passa.

Ha guanyat l´incivisme i la falta de respecte.

CiclistesElysa Berloso Ros girona.

L´altre dia vaig assistir a una topada de bicicletes allà al meu barri; i em va fer pensar...

S´hi va afegir molta gent i es varen encetar diversitat d´opinions. Uns opinaven que tot els estava bé, la bicicleta és un joc, allà on es practiqui. D´altres deien que malgrat ser l´estona d´oci i lúdica que estaven gaudint, no es podien oblidar l´educació i el respecte.

Jo crec, i comparteixo, que la bicicleta és un mitjà de transport, prou seriós, com per no oblidar que també necessita prèvia educació, tant per circular per carretera com per ciutat.

Una certesa:

El ciclista és molt vulnerable -la vida és un regal sagrat que es pot perdre en un segon-.

Provocada o no. I la mort; la d´un mateix o la del pròxim o proper. Els petits i adolescents d´ara són els que tindran el món a les seves mans.

Se´ls ha de respectar com a persones que són, però, no se´ls pot maleducar, o deixar de fer-ho en cap moment. Els mals hàbits potenciaran una autoestima ferma i segura, però transgressora.

Tots aquells valors que precisament manquen en aquests moments en el món -des del barri al país d´Europa, on una nena es deixa la veu cridant: Prou, prou! I on sembla que l´únic que importa és aconseguir el poder de la submissió i on no es respecten normes, l´autoritat com a ordre, llibertats de diferències i creences...

En definitiva, un món que no valora la vida, un regal miraculós. Que hom desitjaria viure amb benestar i pau. I per a tothom igual.

(Una educadora ciclista i persona).