A Girona som de primera?

Ricard Camó girona

Fa un temps la meva filla em va dir que volia jugar a futbol. Primer sorpresa i després feina a trobar un club només per a nenes. Vaig tenir sort i vaig trobar el club / escola Gerunda, al davant del qual hi ha una de les persones mes entusiastes d´aquest esport a la nostre ciutat, Carles Teixidor. Un home que amb la seva il·lusió i empenta va fundar aquest club de futbol femení que de mica en mica es va ampliant amb més equips i es va fent un lloc en aquest bonic esport. L´únic problema és que a Carles Teixidor no li donen el suport que es mereix. Molts entrebancs ha tingut en el seu camí i només el seu coratge i il·lusió l´han fet anar endavant. Ara està en un moment complicat perque l´afició ha augmentat considerablement i són moltes les noies que li demanen per anar a jugar al Gerunda. A la ciutat de Girona no li donen el suport que es mereix i ha acceptat l´oferta del municipi veí de Sarrià de Ter per poder cobrir les seves necesitats. Senyors polítics, no farem res més per poder posar al seu lloc el futbol femení a la nostra ciutat? A Girona som de primera?

Els paradors del diputat Xuclà

Ignacio Vasallo Tome madrid

Sota el títol «Els Hotels Públics de Manuel Fraga», el seu diari publica un article del Diputat del PD Jordi Xucla, en què afirma que els Paradors Nacionals van ser creats el 1966 per Manuel Fraga. Aquell any tenien ja quaranta anys d´existència, ja que el creador va ser el marquès de la Vega Inclán, comissari Regi de Turisme.

Quan Fraga arriba al Govern, existien 40 paradors.

Si us plau, abans de fer propostes, estudiï.

Regeneració moral

Jesús Domingo Martínez girona

A propòsit de l´operació judicial sobre el tema de corrupció que s´està duent a terme a Madrid, convé fer atenció al que els bisbes espanyols van dir sobre la corrupció en el recent document «Església, servidora dels pobres». En ell recorden que les pràctiques ­corruptes «derivades de la cobdícia financera i de l´avarícia personal trenquen greument la solidaritat i sembren la desconfiança social». És per tant necessària, recorden els nostres bisbes, «una veritable regeneració moral a nivell personal i social, i una major estima pel bé comú, que sigui veritable suport per a la solidaritat amb els més pobres i afavoreixi l´autèntica cohesió social».

Aquesta regeneració ha de «néixer de les virtuts morals i socials, i s´enforteix amb la fe en Déu i la visió transcendent de l´e­xis­tència». La societat es­pa­nyo­la no guanyarà la batalla contra la ­corrupció sense recuperar a­quest teixit de virtuts, que necessita alimentar-se de la nostra millor tradició cultural i espiritual.

Carta oberta a l´equip de futbol

de Girona

Paquita Xarles Arnau girona

Felicitats! Us esteu entrenant per jugar a Primera. Que tingueu molta sort! És un orgull per a tots els gironins. Vull confessar que no soc esportista, mai he jugat en un equip, ni de petita, era una altra època, però estic orgullosa que el Girona jugui a Primera. Us desitjo èxit i que triomfeu en la nova categoria, també us vull demanar que sigueu nobles i seriosos, penseu que el vostre triomf repercutirà a tots els ciutadans. No soc entesa en aquest afer però crec que la recompensa econòmica creixerà una miqueta, però cal que recordeu que l´honor de tota la ciutat és més important que els diners. És un gran honor que la capital de la petita província gironina hagi estat capaç de portar el fútbol a Primera. No us conec a cap dels futbolistes, però celebro el vostre ascens a Primera i participo de la vostra glòria com gironina, que sigui per molts anys, que sigui habitual estar a Primera i que trobeu el suport econòmic necessari, que suposo no serà fàcil. A través dels mitjans de comunicació seguiré la vostra trajectòria.

Ja he confessat que no soc esportista, per tant no vindré a aplaudir-vos a Montilivi, però des d´aquesta pàgina us dedico un llarg aplaudiment. Molta sort. Per molts anys!