Carrer «Fontajau»

manuel caparrós ramós Veí del barri de fontajau. girona

El passat mes de juny vaig veure una convocatòria de reunió per al dia 26 juny de tots els veïns i veïnes del grup de pisos situats entre la rambla Xavier Cugat i el carrer Fontajau (situat al barri de Fontajau, Girona). A la convocatòria hi deia textualment: «Per tal de trobar una solució al problema generat al carrer Fontajau i accés al mateix carrer amb la modificació dels carrers del ­barri».

Personalment em va sorprendre molt aquesta convocatòria perquè en el bloc on jo visc no havia sentit cap queixa per part dels veïns i veïnes, ans al contrari. Vull posar de manifest que el meu bloc degut a la modificació en el sentit del carrer Fontajau, ara només té un únic sentit, també ens suposa donar més volta a la sortida del pàrquing.

A la reunió vam assistir-hi entre 20-25 persones dels centenars de persones que hi estaven convocades, de les quals tampoc tothom tenia la mateixa opinió. Per tant, tot i que pel motiu de la reunió semblava que aquest canvi en el sentit del carrer era un problema per molts veïns i veïnes, es va fer palès que només era un problema per a una mínima part de veïns i veïnes.

Crec que ja era hora que s´ordenés aquest sector, de la mateixa manera que es va fer amb l´altra part Avinguda de l´Amical Mauthausen, també paral·lel a la rambla Xavier Cugat. Per tant, soc un veí que valoro molt positivament la nova ordenació de les direccions del barri.

L´Estartit

sense fires

encarna lupotto moreno barcelona

Així ho ha decidit l´EMD (Entitat Municipal Descentralitzada). Aquest estiu, per les festes de Santa Anna no hi haurà fira d´atraccions, després de 20 anys!. A qualsevol poble, a qualsevol ciutat, la fira forma part de la tradició de les festes. Grans i petits l´esperen impacientment. Amb la seva música, els seus llums, el seu moviment, les seves olors a ametlles garrapinyades o el cotó de sucre... perquè només arriba un cop l´any.

Però sembla que al president de l´EMD la fira no li agrada i fa tot el possible perquè a l´Estartit no n´ hi hagi. Potser no li agrada o potser no li interessa per altres motius...

Ha posat tots els entrebancs possibles: canvi d´ubicació ben lluny del centre perquè hi costés arribar, reducció d´atraccions deixant-ne només 20 en comptes de les 60 de cada any i cap esforç per entendre que els firaires són treballadors com qualsevol de nosaltres i necessiten la seva feina, que és anar amb la seva eina de treball que és l´atracció pels diferents pobles (exceptuant l´Estartit, és clar!)

Potser al Sr. Genís Dalmau no li agrada la fira, però es que no és a vostè a qui li ha d´agradar sinó als nens, nenes, nois, noies i a les famílies del poble o estiuejants que aquest estiu no podran gaudir-la.

Avions per habitant

Lluís Vilà La Bisbal d´Empordà

Les matemàtiques no poden explicar, com tantes altres coses que passen en el món, per què hi ha més avions de combat per habitant que hidroavions per apagar els criminals focs d´estiu que assolen els bonics boscos del planeta. Alguna cosa s´hauria de fer, oi? És una veritable llàstima.