Els grups a l'oposició a l'Ajuntament de Vidreres van aprovar dimarts una moció presentada per ERC en la que s'estableix que a partir d'ara serà el Ple i no la Junta de Govern Local qui aprovi les modificacions de crèdit del pressupost. La proposta va tirar endavant amb els vots d'ERC, el PSC i el regidor no adscrit Jordi Gómez (el regidor del PP no va arribar a temps).

En concret, segons el text de la moció, s'explica que afecta a "les modificacions produïdes per les ampliacions de crèdit, les transferències de crèdit, la generació de crèdit i la incorporació de romanents de crèdit". En aquest sentit, consideren els grups a l'oposició que "per raons de transparència i major claredat en la gestió pressupostària del nostre ajuntaments és prudent i aconsellable que tots els acords relatius a les modificacions pressupostàries siguin adoptats pel màxim òrgan col·legiat municipal", com és el ple. Pel portaveu d'ERC, Eduard Adrobau, la mesura suposa que "els regidors serem partíceps de l'execució del pressupost" per vetllar "pel correcte compliment" i permetrà "negociar" al ple les modificacions.

Però des de l'equip de govern de CiU es veu diferent. Segons l'alcalde, Jordi Camps, el fet que fos la Junta de Govern Local qui aprovava les modificacions permetien agilitzar els tràmits. El que han aconseguit, va dir, "és alentir unes administracions ja de per si lentes". Per exemple, fa poc l'Ajuntament va detectar que havien robat cable elèctric de l'avinguda Mediterrània i "es necessitaven diners".

D'aquesta manera, la Junta de Govern va aprovar una modificació del crèdit per transferir una partida de diners d'un capítol del pressupsot en un altre. "Si ara han de passar per Ple tardarem molt més temps i això alenteix les actuacions", va sentenciar l'alcalde.