Un total de 94 joves de la comarca de la Selva han tingut la seva experiència laboral gràcies a les brigades joves que s'han organitzat durant el 2013. La brigada jove és un projecte laboral i educatiu que ofereix una primera experiència laboral als joves de 16 a 19 anys, en un entorn tutoritzat i rebent una formació específica, que majoritàriament té lloc durant els mesos d'estiu. Les tasques que els joves desenvolupen són diverses i segons les necessitats del municipi: relacionades amb la promoció turística, administratives i de manteniment dels espais municipals.

La Selva és una de les comarques de Catalunya amb més presència d'aquest tipus de projecte. Enguany, un total de 10 ajuntaments -el doble que l'any passat- han contribuït a que un total de 94 joves de la comarca tinguin una primera experiència laboral. Els municipis i els nombre de joves que han participat en el projecte són: Caldes de Malavella (8), Maçanet de la Selva (5), Santa Coloma de Farners (20), Vidreres (14), Sils (20), Amer (2), Breda (8), Fogars de la Selva (2), Hostalric (11) i Sant Hilari Sacalm (4).

Entre els joves que han participat en aquest projecte hi ha la Mireia Funollet Lloveras, de 22 anys, estudiant la carrera d'Història a la UdG i participant a la Brigada Jove d'Hostalric que va manifestar que "amb la Brigada Jove he après moltes coses que abans desconeixia o de les quals tenia dubtes" En aquesta línia, Funollet va dir que "n'estic molt contenta del meu pas per la brigada. Encara que les coses semblin difícils si les fem amb il·lusió ens en sortirem".

El Consell, amb col·laboració amb els ajuntaments, treballa amb diversos projectes per "revertir la situació preocupant de l'atur juvenil que hi ha a Catalunya", van informar en un comunicat.