Maçanet permetrà pagar la meitat de la jornada a la llar d´infants el curs vinent

El govern accedeix a la petició de les famílies que, no obstant això, reclamen que s'apliqui a partir d'aquest gener

08.01.2014 | 07:46
Una imatge de l´escola bressol de Maçanet de la Selva, a finals d´aquest passat desembre.
Una imatge de l´escola bressol de Maçanet de la Selva, a finals d´aquest passat desembre.

El govern de Maçanet de la Selva ha accedit a la petició de les famílies de la llar d'infants i els permetrà pagar només per portar els infants a l'escola mitja jornada, en comptes d'abonar tota la tarifa. Es tracta d'una reivindicació que es remunta a fa més d'un any però es començarà a aplicar el pròxim curs, contra l'opinió de pares i mares que demanen al govern que la mesura s'iniciï aquest gener.

En el ple municipal del mes de desembre, Maçanet va viure un petit enforntament entre l'equip de govern i els pares i mares de la llar d'infants. En aquest, es va posar en relleu les diverses peticions de les famílies que demanaven poder pagar només la meitat de la taxa quan portin els seus fills a la llar mitja jornada . Els motius, a moltes de les famílies els costa pagar els 165 euros mínims al mes del preu per utilitzar els serveis mig dia. Asseguraven que molts no s'ho poden permetre i, per tant, no porten els nens a la llar d'infants tot i que segurament ho farien si l'equip de govern estigués disposat a permetre pagar la mitja jornada.

"Ens ha donat llargues al llarg dels anys", deien des dels representants de les famílies, malgrat -afirmaven- haver presentat escrits i extret el compromís de l'alcalde per aplicar-ho el pròxim curs tot i que els pares i mares proposaven que fos aquest gener. Fa un any i mig, un grup de famílies va presentar una primera instància amb aquesta petició. "Van fer-ne cas omís", van assegurar els representants en declaracions recollides al desembre per Diari de Girona. Llavors les taxes es van apujar un 60%, prosseguien, amb canvis organitzatius en els treballadors i d'horaris. Entre les raons per demanar el canvi, hi ha que "hi ha famílies a les quals els costa pagar-ho però treballen i no tenen familiars a qui deixar els nens. Paguen per tot el dia malgrat que potser a les tardes poden estar amb ells". I és que "si el cost per mitja jornada fos la meitat, molts hi portarien els nens", valoraven.

A més, van criticar que el govern no fes "enquestes" ni hagués "comptat amb les educadores" per "preguntar quines són les necessitats de la llar d'infants". Així, van presentar una segona instància, aquest cop amb 161 firmes.

Amb tot, des del govern l'enfrontament es veu de forma diferent, segons va relatar el regidor d'Ensenyament, Josep Lluís Valentí. En concret, l'edil va explicar que a principis de setembre de l'any passat van mantenir una reunió amb les famílies on van manifestar aquesta petició. Cinc dies després, "la Junta de Govern va aprovar aplicar els nous horaris al pressupost de 2014" per permetre la mitja jornada, va afirmar Valentí.

Amb la decisió del govern comunicada als pares, les famílies van mantenir la voluntat de recollir les signatures, que finalment van registrar el 5 d'octubre.

Per al regidor, aplicar la mesura a partir d'aquest gener seria "precipitat, sobretot per temes organitzatius". Valentí, que ja va ampliar l'horari de la llar d'infants, va lamentar que els pares i mares l'hagin acusat d'ocultar informació quan "sempre he estat el que més diàleg he ofert". Després d'informar que la llar de Maçanet és "de les més barates", va insistir que "jo vull fer-ho com toca i al febrer ens reunirem per organitzar-ho" i així poder planificar "les noves organitzacions de cara a les preinscripcions del curs vinent".

La Selva

L'hotel va tapar els desperfectes amb una lona.
Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

L'incident es va produir cap a les onze de la nit a la recepció de l'establiment hoteler, situat a...

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

L'Ajuntament avala la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local d'oci nocturn, que...

El «fet puntual» de gairebé cada estiu?

No em semblen del tot precises les declaracions del president de l'Associació de bars i...

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

La rèplica de l'embarcació, construïda per Jordi Rocas, té una dimensió aproximada...

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

L'Ajuntament ha decidit activar el protocol establert després de l'atropellament massiu a...

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

L'Ajuntament ha avalat la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local, que inclou la...

Enllaços recomanats: Premis cinema