El Ministeri de Foment va anunciar ahir la licitació del contracte d'obres per remodelar un enllaç i una intersecció de la N-II al seu pas per Tordera. El pressupost de licitació de l'obra és de 7,03 milions d'euros i el contracte és per la millora de traçat i reordenació d'accessos de la intersecció que hi ha al punt quilomètric 684 i l'enllaç del quilòmetre 685. L'actuació, segons descriu Foment, consisteix en l'adequació d'un enllaç per millorar les seves característiques i la remodelació de la intersecció per a transformar-la en un enllaç a diferent nivell. L'objectiu, apuntava el Ministeri de Foment, és millorar la seguretat vial de la N-II. Les obres es faran en dos accessos a urbanitzacions.

Quant a la intersecció situada en el quilòmetre 684 i que actualment presenta forma de "T", l'actuació consistirà en fer un enllaç a diferent nivell. També inclourà la reordenació dels accessos ja existents a la zona. Pel que fa a la remodelació de l'enllaç del punt quilomètric 685, les obres contemplen la construcció d'un pas inferior que millori el traçat de la carretera, l'augment de la longitud dels carrils d'acceleració i desacceleració, la reordenació dels accessos existents i les parades d'autobús. L'actuació a Tordera està enmarcada en el que el Ministeri de Foment anomena el Pla N-II, que consisteix en diferents actuacions al llarg del traçat d'aquesta via per les comarques gironines.

En el tram de la Selva, el Pla preveu la millora del tram de la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva, del qual s'ha començat la redacció del projecte. Una actuació que substitueix el projecte inicial de desdoblar aquest tram entre Tordera i Maçanet. El rebuig, segons va al·legar l'Estat el setembre de l'any passat, era per motius econòmics. El pressupost de desdoblament dels 8,9 quilòmetres era de quasi 249 milions d'euros.

Quant a la construcció de l'autovia A-2 entre Maçanet i Fornells de la Selva, el Ministeri va concretar que ahir també es publicava al Butlletí Oficial de l'Estat la licitació del desdoblament entre Maçanet i Sils. L'import de licitació d'aquest tram d'autovia és de 31.411.305,32 euros. El Pla N-II també contempla actuacions a Girona i l'Alt Empordà.