El regidor de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, està valorant si es presenta com a candidat a l'alcaldia de cara a les eleccions municipals de 2015. Orobitg va ser l'únic representant d'ERC de la llista de 2011 que va entrar a l'Ajuntament i que, poc després, signava un pacte amb CiU per entrar al govern. Ara, sobre la possibilitat de tornar a encapçalar la llista per ERC, Orobitg admet que "la decisió probablement ja s'hauria d'haver adoptat, però l'hem ajornada".

"M'ho estic pensant -va assegurar- perquè, s'ho cregui o no s'ho cregui la gent, això comporta molt de sacrifici". En l'àmbit institucional, afirma el regidor, "m'he trobat tot aquest panorama a Lloret i al Consell Comarcal", va prosseguir en referència al cas Clotilde que va suposar un canvi en la presidència del Consell i la detenció i imputació, a escala municipal, del regidor Josep Valls, així com ara les diferents revelacions que surten sobre el cas Manga.

"Això desgasta molt -va dir- i et trobes aquí donant la cara i representant la institucio i amb una ombra de dubte sobre tot el que ha passat". Per tant, "m'ho he de plantejar. El lògic seria que seguís però tampoc ni ho tinc clar ni ho tinc decidit". La intenció és que "abans de finals de juny hi hauria d'haver una decisió", va afirmar.

A banda que "aquest mandat ha desgastat molt", va puntualitzar que "té coses molt satisfactòries". "Estic molt satisfet de com han anat les coses" tenint en compte "la conjuntura que hem tingut". "Això és responsabilitat tant de la gent que està al govern com de la gent que ha fet costat des de fora, com ICV-EUiA". "Hem salvat o estem salvant prou bé la legislatura per com podia haver estat, amb la difícil situació econòmica i resta". "Mires endavant, la perspectiva de la pròxima legislatura, i no convida, s'han de tenir moltes ganes", tot i que encara "no he decidit res, en absolut", va puntualitzar .

Així, Orobitg va afegir que "a títol personal no convida" per tornar-se a presentar, ja que, a més, "tinc tres agendes", a l'Ajuntament, al Consell i, sobretot, "amb la família". "Són quatre anys i s'ha de pensar molt bé", va sentenciar.