L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, ha engegat la maquinària institucional per reclamar a l'Estat que faci un pas soterrat a l'estació de tren del municipi. Fa deu dies, l'alcalde va enviar una carta al ministeri de Foment i ahir va demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que transmeti aquesta voluntat a la ministra i s'impliqui en la demanda.

Així ho va relatar ahir el batlle aprofitant la visita del conseller a la Festa de la Malavella, que acaba avui amb nombroses activitats. Vila va arribar a l'Ajuntament a la tarda, on va signar el llibre d'honor. Tot seguit, com va explicar Balliu, li va explicar la preocupació del municipi a porta tancada. Després, es van desplaçar fins a la mateixa estació per veure in situ el lloc.

Els arguments per demanar el pas soterrat són diversos. En primer lloc, "perquè el projecte ja està fet i Adif el té sobre la taula", va dir Balliu. Altra cosa és que no es va arribar mai a fer, segurament per manca de diners. En segon lloc i més important, el municipi és el tercer que rep més volum de persones en una estació de tren, després de Figueres i Girona, va assegurar l'alcalde. En un any, es venen més de 250.000 bitllets de tren. La població de Sils, per exemple, disposa d'un nou pas soterrat.

A aquestes xifres, que ja de per si són indicatives dels motius de Caldes, s'afegeix l'increment en la freqüència de trens arran de la posada en marxa de Rodalies de Girona. Finalment, entre els motius de l'Ajuntament per demanar a l'Estat un pas soterrat, hi ha el de la perillositat de les vies. Aquest és, per a Balliu, un dels grans arguments que fan "necessàries i urgents" aquestes obres. "Molta gent passa d'un costat a l'altre, perquè van amb pressa o per la raó que sigui", va relatar l'alcalde, "i quan passen per davant del tren potser no veuen que en ve un altre i algun dia podríem tenir una desgràcia".

De fet, els trens que arriben de Girona en direcció a Barcelona entren a l'estació per un revolt que pot dificultar la visió dels viatgers que creuen les vies per anar a l'altra plataforma. Ahir, Balliu li va transmetre aquesta voluntat al conseller, que "és sensible" a la situació "i farà el possible" perquè Foment reprengui el projecte.