Unes 250 persones van assistir la tarda, festivitat de Sant Pere, patró d'estiu de Tossa de Mar, a la jornada organitzada pel Centre d'Estudis Tossencs a l'edifici La Nau sobre el passat, el present i el futur de la pesca a la vila. Amb aquesta jornada, l'entitat pretenia aproximar aquesta activitat econòmica del municipi, posant en valor el seu pes al llarg de la història, conèixer l'estat actual de l'activitat i les necessitats i perspectives de futur del sector.

Al principi hi va haver dues intervencions per il·lustrar sobre la temàtica, conjugant l'inabastable saber d'un historiador veterà, el Dr. Mario Zucchitello, amb l'empenta d'un jove pescador, Toni Gotarra Marco, descendent d'una llarga nissaga de tradició marinera.

Fruit de la iniciativa del Centre d'Estudis Tossencs, el 2011 i el 2013 va tenir lloc la festa del peix i la recuperació de la subhasta des peix, una activitat desapareguda el 1992. Resultat d'aquelles dues experiències, i del gran nombre d'entrevistes realitzades, Televisió de Tossa va aplegar gran quantitat de material, de la qual en va sortir un documental de 45 minuts que es va presentar després de les xerrades. Així mateix, es va presentar un recull fotogràfic d'ambdues edicions a càrrec de Tomàs Solà i Robby Geebelen, com a testimoni de l'esperit de poble i la tradició que es va reviure en aquelles jornades. L'exposició romandrà oberta a les tardes durant uns quinze dies, i qui vulgui podrà adquirir les fotografíes. La jornada va comptar amb la col·laboració del Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació, de l'Ajuntament, de la Confraria de Pescadors de Tossa i del Grup d'Arreplegats.