La Comissió Provincial d'Urbanisme ha d'aprovar avui la proposta de modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Vidreres (POUM) per donar compliment a una sentència del Tribunal Suprem (TS) que l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) va guanyar el 2011 i segons la qual el Pla de Vidreres ha de ser reclassificat a sòl no urbanitzable i eliminar l'amenaça de transformar l'espai en polígon industrial.

L'expedient ja havia quedat sobre la taula d'Urbanisme en les últimes ocasions. Sense anar més ?lluny, el passat mes de maig la Comissió va tornar a aparcar l'aprovació suposadament perquè l'Ajuntament havia d'argumentar millor la proposta. De fet, aquell retard va portar els naturalistes a denunciar Urbanisme davant el TSJC per incompliment de la sentència.

Davant això, l'Ajuntament de Vidreres va aprovar el passat dijous en un ple extraordinari desclassificar totalment els terrenys per deixar clar que allà no hi volen el polígon. Ara és el torn d'Urbanisme que, aquest cop si, hauria de donar compliment a la sentència.

La defensa del Pla de Vidreres és una lluita veïnal que es remunta a l'any 2000 amb la primera al·legació que es va fer a la revisió del Pla General. Un pla que preveia cases i un polígon industrial, entre d'altres. Amb l'ANG i Salvem el Pla, el 2007 va sortir una primera sentència del TSJC que donava per bona la consideració d'ús industrial. Després, el TS va estimar un dels motius del recurs, va revocar la sentència del TSJC i va anul·lar el POUM de 2003 basant-se en la premissa que la zona té risc d'inundabilitat.