L'escoltisme de Blanes celebra les noces d'or. Per aquest motiu, l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa (AEiG) ha organitzat diverses activitats per festejar els 50 anys de vida que ja ha assolit. Una etapa que es va iniciar el 1965, des de la qual l'Agrupament -conegut popularment com el cau- ha deixat la seva empremta a Blanes a través de les generacions de nois i noies que han participat activament en l'entitat.

El tret de sortida dels actes commemoratius es va fer dissabte passat amb la celebració del Pas -la festa que marca l'inici del nou curs al cau. L'inici d'aquest primer acte d'aniversari va estar carregat de simbolisme, quan tots els infants i joves del cau de Blanes es van aplegar a la plaça de l'Església a primera hora del matí. Allí, tots plegats van sentir 50 campanades que festejaven els 50 anys del cau, mentre que el cerimonial de menjar el raïm va ser substituït per caramels de xocolata.

Posteriorment, els participants van protagonitzar una gimcana que es va fer al llarg de tot el matí i que va tenir per escenari els carrers del centre de la vila. Després d'un dinar que es va allotjar al passeig de Dintre, es va fer l'acte on els escoltes i guies, en assolir una determinada edat, canvien a un grup més gran, i que es coneix com la celebració del Pas.

La trobada va aplegar els 160 infants que formen part del cau de Blanes, així com els 30 caps voluntaris que fan possible que tots ells gaudeixin de l'educació en el lleure, l'objectiu que mena l'AEiG Pinya de Rosa. Per festejar els 50 anys, durant el Pas es van exposar fotografies d'activitats realitzades per l'entitat al llarg de la seva vida. L'acte va comptar excepcionalment amb la participació d'antics membres de l'agrupament, que van recordar les edicions anteriors de la cerimònia.

La presentació oficial dels actes de celebració d'aquest primer mig segle de vida del cau de Blanes va tenir lloc aquest divendres a l'ajuntament. L'objectiu que s'ha marcat l'entitat blanenca a l'hora de plantejar-se els actes és que sigui una festa inclusiva que compti amb la presència de membres de l'agrupament, escoltes i guies que en algun moment de la seva vida n'han format part. A més, la voluntat explícita és que tots els blanencs, així com associacions i entitats del municipi, s'afegeixin i participin en la festa.

La resta d'activitats programades s'aniran celebrant al llarg dels següents mesos perquè culminin l'estiu de l'any vinent. Entre d'altres, el 14 de desembre es farà una Marxa Popular per recollir diners per a la Marató de TV3; per Sant Jordi es presentarà el llibre del 50è aniversari i l'acte central s'ha programat del 15 al 17 de maig; mentre que a finals de juny es farà una Acampada Popular. Finalment, de cara a l'estiu s'està organitzant una exposició amb les imatges del 50è aniversari. En totes les activitats organitzades, el cau vol reivindicar la feina feta aquests 50 anys i difondre l'escoltisme.