La investigació va començar a Vallgorguina al juliol però va acabar a Riells i Viabrea. I és que els Mossos d'Esquadra van exampar un home que tenia una casa llogada a Vallgorguina i que la feia servir només per al cultiu de marihuana. Però a més, van descobrir que la seva exparella feia el mateix en una casa de Riells.

Arran d'això, a finals d'octubre, els agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Granollers van desmantellar dues plantacions de marihuana amb 294 plantes a Riells i 496 a Vallgorguina i també van detenir tres persones. Un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Celoni; l'exparella sentimental de l'investigat, una dona de 42 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veïna de Riells i Viabrea, i també un amic dels llogaters, un home de 33 anys d'edat, d'origen magrebí i veí de Sant Celoni, el qual col·laborava amb ells en el cultiu i la distribució de la marihuana.

Cap dels detinguts tenia antecedents policials anteriors. Tots tres resten en llibertat a l'espera que l'autoritat judicial els citi per a la celebració del judici.

La investigació es va iniciar cap a finals del mes de juliol quan els agents van tenir coneixement que en una casa de la urbanització Canadà Park de Vallgorguina s'estaria cultivant marihuana. Les tasques realitzades pels investigadors van permetre comprovar que aquesta casa estava llogada per un home de 27 anys que no hi residia habitualment, sinó que la feia servir per al cultiu clandestí de marihuana. Aquesta mateixa investigació va portar els agents cap a una altra casa, aquesta vegada localitzada a Riells i Viabrea, que estava llogada per l'exparella sentimental de l'investigat, una dona de 42 anys i on també es feia el mateix, cultivar la droga.

Amb tots aquests indicis els investigadors van realitzar el passat 22 d'octubre l'entrada i perquisició als dos habitatges on es van localitzar diversos habitacles de grans dimensions habilitats per al cultiu de la droga. La infraestructura dels domicilis estava dotada de reg automàtic, temporitzadors, llums halògens d'alta intensitat, ventiladors, transformadors, termòstats, tubs extractors d'aire i dipòsits d'aigua. Així, a la casa de Vallgorguina es van trobar un total de 496 plantes de marihuana mentre que a la de Riells n'hi havia 294.

Els llogaters van quedar detinguts per un delicte de tràfic de drogues i també van quedar imputats per un delicte de defraudació del fluid elèctric donat.