La Festa Major de Sant Romà de Lloret donarà avui el tret de sortida a 10 dies (fins el 23 de novembre) de celebració amb més de 35 activitats per a totes les edats.

La principal novetat és que la plaça de Germinal Ros, davant del Teatre, acull les Barraques de Sant Romà. Aquesta zona s'ha programat per demà i esdevindrà també l'escenari dels concerts de Festa Major, que aniran a càrrec de Lax'n Busto, Pirats Sound Sistema i la formació local Porto Pi Style. Els concerts seran totalment gratuïts.

La música té una presència destacada amb vuit activitats musicals més en aquests dies: l'espectacle de dansa i música en directe Sonoritats, de la companyia Camut Band, un concert i ball de Festa Major que l'Orquestra Selvatana, un concert de sardanes a càrrec de la Ciutat de Girona, la Jam Session dels Bucs del Puntet, el concert de la Cobla Banda del Col·legi Santa Maria de Blanes, l'actuació de Rebeldes al Casino, un concert d'Arpa i Pau i un festival country.

El tret de sortida del Sant Romà d'enguany el donarà el pregó, que anirà a càrrec d'una comerciant de Lloret, Conxita Romaní, propietària de la sabateria Fàbregas, un establiment històric a la vila. Serà avui a les 20.30 hores a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Lloret.

Aquests dies també i hi haurà festes populars com la cercavila gegantera i les activitats tradicionals de Sant Romà, programades pel dia 18. L'apartat esportiu també tindrà una forta presència, com una pedalada popular, la 3a fase de la Copa Catalana de Gimnàstica Rítmica, i un torneig de petanca.

Per als més petits destaca la tercera edició del Festival Internacional de Màgia, Memorial Joan B. Bernat, aquest diumenge, l'obra de teatre La Sireneta i un festival infantil organitzat pel Club Marina Casinet. L'oferta es complementa aquest cap de setmana amb la XIV Fira Medieval i una exposició a la Casa de la Cultura en homenatge als clubs de rem de Lloret. L'Ajuntament ha editat un total de 18.000 programes de la Festa.