L'Ajuntament de Blanes ha informat que el municipi és el primer de la Selva que ha posat en marxa diverses mesures per fomentar la recollida selectiva a totes les escoles del municipi, que s'han sumat en la seva totalitat a la iniciativa. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament en col·laboració amb el Consell Escolar de la Selva i l'empresa Nora, amb l'objectiu de facilitar les eines educatives i de servei que fomentin la participació als deu centres escolars.

Coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s'estan instal·lant els contenidors de recollida selectiva i s'està repartint tot el material inventariat. Es tracta, doncs, d'una acció coordinada que pretén arribar a totes les famílies dels municipis, a través de l'acció directa amb els escolars.

Les accions que s'han dut a terme per fomentar la participació a les escoles en la recollida selectiva han consistit en primer lloc en identificar i conèixer el funcionament i la participació, així com els agents implicats: des dels alumnes i el professorat fins els agents externs de menjador, neteja, etc. Arreu de les 10 escoles de Blanes, es repartiran 2.683 bosses tripack i s'instal·laran diversos tipus de contenidors. Als patis hi haurà 29 contenidors de paper, 35 contenidors d'envasos i uns altres 35 contenidors d'orgànica.